torsdag, maj 04, 2006

Inte road.

torsdag, maj 04, 2006
Trender är ju inte endast förbehållet mode (cityshorts) och musik (garagerock-boomen), även tv och film drabbas av detta ack så fantasiberövande fenomen. Hur många re-makes ska en biobesökare behöva stå ut med egentligen är en fråga jag ställer rätt ofta. På senare tid har biobesöken varit få, samtidigt som tv-tittandet på "vanliga" kabelkanaler har ökat drastiskt iom flytten (digitalbox-abstinensen). Det betyder att min dag-tv består av tanter (Oprah, Martha, Malou von Siwers), såpor (Dool, 90210) och eftermiddagens race av sitcoms.

Familje-temat har ju hängt med i sitcoms sedan Andra Mosebok ungefär, jag tänker Cosby, Alla älskar Raymond, Huset fullt, Family Ties osv i all oändlighet. De senare åren har väl kompis-temat varit den stora trenden, tack vare serier som Vänner. Och kompis-tema i all ära, men på senare år har en avart av detta tema dykt upp och claimat oproportionerliga mängder sitcom-material. Jag tänker naturligtvis på Snygg Kille/Ful Kille-trenden, senast demonstrerad i "Freddie" på kanal 5. Snygg Kille/Ful Kille-trenden definieras på följande sätt:

- Några killar är kompisar. Minst två, högst fyra.
- En av killarna är brudmagnet.
- En av killarna är inte så snygg och får inga brudar.
- Killarna är kombos eller hänger med varandra så ofta att de inte behöver ringa på dörren när de hälsar på.
- Minst en tjej figurerar i bakgrunden. Hon är ganska snygg. Hon kanske har varit, eller är, ihop med nån av killarna, hon kanske även är granne eller kompis (men inte lika mycket kompis som killarna).

Lägg sedan till ungefär en miljon skämt i varierande form som alla tar avstamp i misslyckade raggningsförsök för den fula killens del, farsliknande förvecklingar med multipla damer för den snygga killens del, och ett ständigt jävla tuppande och snoppmäteri. Med denna extremt o-roliga coctail kan du sedan skaka och mixa fram sitcoms som redan nämnda "Freddie", "Joey", "Two and a Half Men", "Off Centre" och "Tre Vänner & En Pizzeria". Sedan kan du luta dej tillbaka, kaskadkräkas av tristess och lägga ner skiten efter tre säsonger.

5 kommentarer:

Bel Hamim sa...

Övrig fråga: Hur går det med Dolly?

Johanna sa...

Bel Hamim: Åt helvete! Hahaha. Skiiitsvårt. Måste leta vidare..

dinajel sa...

jag ska få digital-tv! wiii! jag har som förberedelse redan införskaffat det billigaste hemmabiopaket jag kunde hitta. nu ska här tittas på teve! :D

(fick för övrigt gryyyyyyymma träningsvärken av att bära hem paketet med högtalarna. vaknade mitt i natten och letade i hela lägenheten efter alvedon men hittade intet.)

(du kanske kan vara hemma hos mej på dagtid om du tröttnar på joey å kåmmpani. :)

eff sa...

Klockren analys.

Men jag gillade faktiskt Tre Vänner & En Pizzeria lite. Den mörkhårige snubben var störig som fan, men blondinerna funkade bra, tjejen och killen. Egentligen var den nog rätt kackig, men jag gillade'n av nån anledning.

Den blonde snubben var med i ett Scrubs-avsnitt också, och kallade JD och Turk för Crockett och Tubbs varpå jag skrattade mjälten ur led.

dinajel sa...

hallå. såg just att jag fått obehagligaste sökträffen nånsin. "folk som knular barn". :/ enda anledningen till att man får dom där är väl att dom glömmer ett "l"...