lördag, maj 20, 2006

De glömda favoriterna.

lördag, maj 20, 2006
Hur man kan glömma en del bidrag är för mej ett mysterium. Men faktum kvarstår när man kollar gamla resultatlistor att man kanske kommer ihåg tio låtar per år (om du inte heter Björn Kjellman eller Mattias Holmgren förstås). En del är så bra att man minns dom, en del är så dåliga att man minns dom, en del är så konstiga att man minns dom (Alf Poier, anyone?).

Min topp tre: De senaste årens bortglömda favoriter (i kronologisk ordning)

Sestre - Samo Ljubezen. Slovenien. 14:e plats i Tallinn 2002
Från anonyma Slovenien kom tre transor i röda, glittriga flygvärdinnedräkter. Låten var rätt ljum, men damerna desto hetare. Komplett med "safety onboard"-rörelser och en obegriplig text på originalspråket charmade dom senare under året hela Pride park.

Michalis Rakintzis - S.A.G.A.P.O. Grekland. 17:e plats i Tallinn 2002
Okej, ingen med hjärncellerna i behåll kan ha glömt fantastiska Michalis. I Michael Jacksons avlagda scenkläder och med en koreografi Floor Filler-deltagarna skulle avundas stampade sig Michalis och hans band in i mitt hjärta. Låten var med på samtliga Roskilde-kassetter vi spelade in det året. Grekisk synth. Ja tack.

Deen - In the disco. Bosnien-Herzegovina. 9:a i Istanbul 2004
Osannolikt bortglömd är även Deen. Den taniga lilla discobögen från Bosnien väste "iin the diiiscoooooh" till ett pumpande "untz-untz"-beat och juckade sedan våldsamt tillsammans med dansarna till refrängens "up and down, here we go" under en supermorfad multidiscokula. Gud. Så. Bra.

6 kommentarer:

Lina sa...

Så sant, så sant!!!

Johanna sa...

Lina: Känns tryggt att få medhåll!

Rush: Ja säg är det inte! Och att "the magic word" senare i versen blev "the password". Såå synth! Hahaha.

dinajel sa...

Tack för att du påminde mej om SAGAPO! Den var ju sjuuukt bra! Har fina minnen från villan när lingonord står och stampar på dansgolvet till den låten.

Anonym sa...

Åhh Give me the password:) Va tänkte Grekland på egentligen...men visst är den bra:)

Johanna sa...

Dinajel: Hur kommer det sej att vi inte stampar koreograferat till den längre? Tanvir får fan styra upp det här..

Emma: Ja, vad tänkte dom på? Haha! Men den är ju grym.

dinajel sa...

lätt att vi har schlager-tema, eller iallafall maaassor med schysst gammal schlager till terminens sista pub! kan inte du bränna dina schlagerfavoriter och kanske döpa skivan till "zlatan väljer sina schlagerfavoriter"?