torsdag, september 01, 2005

Vuxenförbjudet.

torsdag, september 01, 2005
Igår när jag satt på tunnelbanan satte sej en kvinna mittemot mej. Hon var medelålders och hade medelåldersläppstift, en förnuftig kort medelåldersfrisyr och bar medelåldersglasögon. I famnen hade hon en stor, ljusblå väska - med en broderad Nalle Puh i hörnet. Say what? Hur gammmal var hon? På dragkedjan till den stora, ljusblå väskan med en broderad Nalle Puh i hörnet satt en 10 centimeter stor gosedjurs-Nalle Puh. Say what?

Vuxna kvinnor som:
a) köper Nalle Puh-väskor
b) fäster en rätt stor Nalle Puh på den väskan (eller någon annan väska, för den delen)
c) köper och bär trosor och bh:ar med Nalle Puh, Snobben eller någon annan seriefigur som uteslutande bör vara reserverad för barn under 12
d) all of the above

skrämmer mej. Mycket. Hjääälp!

2 kommentarer:

Kel sa...

Min mamma bar sådana kläder från när hon var ca. 35 år till ca. 50 år. När vi båda döttrar själva blev vuxna började vi tjata på henne lite och köpa kläder åt henne, och nu har hon för det mesta slutat ta på sig barnkläder. Hon är 60 år nu och min systers styvson (13 år) tycker hon är 'cool' för hon tar på sig moderiktiga kläder. Jag är säker på att hon blev lite tokig under medelåldern, och vi alla behöver gardera oss mot just den sjukdomen!

Ursäkta min svenska - det har varit ganska länge sedan jag sist använt språket!

Dartanjang sa...

Skönt att se att någon reagerar på missbruket av våra kära barnboksfigurer. Tror fan att barn kränger på sig några vidriga stringtrosor och annat som anses vara kläder för vuxna när deras föräldrar stjäl deras barnkläder. Vilket barn vill gå klädd som sina föräldrar?

Tack för några goda skratt!