tisdag, september 27, 2005

MTV Cribs, y'all!

tisdag, september 27, 2005
Jag älskar MTV Cribs. Jag är lätt en person som uppskattar att få nosa runt i kändisars hem och kolla inredning.

(ursäkta, här tar jag en paus då Darins nya video dök upp och tjena porris typ, hur gammal är han? typ tolv, och ser ut som om han vill knulla varenda jävel som sitter och fluktar bakom tv-rutan)

Hursomhelst. Cribs. Jo som sagt, älskar Cribs. Ingen har så vitt jag vet påstått att med pengar kommer god smak, och det är väl det här programmet det ultimata beviset för. Av typ en miljon sedda program har jag sett två hem som fick mej att oooh:a och aaaah:a, det ena hemmet var Boy George's fantastiska hus i London och det andra var ett sjukt snyggt penthouse i New York tillhörande en för mej okänd rappare/producent och hans skitcoola fru (i eftertexterna stog det att deras hem hade förstörts i samband med 9/11, super sad).

Vissa saker är konstanta med Cribs. Typ följande:
-> Ingen har inrett sitt hem själv, om du är rapstjärna/ basketstjärna/ baseballstjärna betyder det att ditt hem är dränkt i vit marmor och guldkranar, alla dina soffor är i vitt skinn och du har ett otal hiskliga guldpläterade "artefakter" stående på piedestaler i hallar och hörn.
-> Om du är skådespelare/ countrystjärna gäller ovanstående med undantaget att det här och var finns inslag av trä, typ furu, och du beskriver dina vita soffor som krämfärgade.
-> Om du är rockstjärna är all marmor utbytt mot krom och du tycker att det ser helt sjukt rock ut (insert random devil sign).
-> Du måste ha konst som antingen inte betyder ett skit för dej eftersom någon annan valt det, eller så betyder det alldeles för mycket eftersom du tänkt ut motivet själv och verkligen känner dej ett med konstverket. Autentiskt citat från program: "This painting is called 'What if'. I just had this crazy idea, like what if Malcolm X baptised Tupac.." Målningen ifråga var en otroligt dåligt gjord spray painting av Malcolm X och Tupac ståendes i en sjö med gröna berg runtomkring. Mycket homo-erotisk.
-> Ditt kök är aldrig använt.
-> Ditt kylskåp är dock fullt med läskburkar i sjukligt prydliga rader.
-> Din säng är så hög att du behöver stege för att komma i den.
-> När du tar in kamerteamet i ditt sovrum måste du vid någon tidpunkt säga "this is where the magic happens", eller en lustig travesti på föregående kommentar, typ "this is where no magic happens".
-> Om du är rapstjärna måste du ha minst 7 personer i poolen när du visar poolområdet.
-> Om du är basketstjärna måste du ha en basketplan i huset där du sätter åtminstone ett skott.
-> Du måste hoppa i ditt stora badkar (fast det är tomt) med skorna på när du visar badrummet.
-> Du måste beskriva den superstora tv och tillhörande dvd-spelare, tv-spel osv som ditt "entertainment unit".
-> Du måste ha Scarface på dvd.
-> Hur lite administrativt arbete du än gör måste du ha ett kontor. Det kontoret är tomt, men du har ett gäng kändisfoton/filmaffischer/utmärkelser och/eller nördiga samlargubbar där, typ Star Wars.
-> Om du är rapstjärna/basketstjärna har du 600 par exakt likadana sneakers och ändlösa rader av "sports jerseys" i din gigantiska garderob.
-> Om du är Mariah Carey har du 40 par jeans med fransig midja i din gigantiska garderob.
-> Om du är Missy Elliott har du 40 par Adidas-overaller med Swarovski-kristaller på i din gigantiska garderob. Bling, bling, bitches!
-> Du visar gärna din utsikt, som 9 gånger av 10 består av torra palmer och bruna buskage (du bor i Hollywood).
-> Du måste visa dina 7 bilar som du aldrig kört, invändigt och utvändigt, trots att ingen som kollar på MTV är intresserad av bilar.
-> Du måste vara skojig när du säger hej då och typ låtsas sjasa bort kamerateamet.

3 kommentarer:

Anonym sa...

nu kommer jag komma hem till dig med en dv-kamera och göra indie-crib.

btw i lördags var det mammas superlycakde 50-årskalas och jag glömde mobilen hemma. nu är ag i new york. puss!

dinajel sa...

haha! jag vill se elines cribs-avsnitt i ditt hem!

och jag minns det där coola/svala paret i NY-lägenheten som vart "förstörd" i 9/11. (fast egentligen blev det typ lite sotigt på deras fönster, om jag förstod det rätt... däremot kunde dom stå och kolla på tornen när dom brann, eller hur det nu var.)

dinajel sa...

förresten. den där videon, när mejlar du den till mej? ;)