fredag, februari 01, 2008

Men neje.

fredag, februari 01, 2008
Jag kan bara inte titta på Annie Lennox senaste världssamvetesvideo. Det blir alldeles för mycket stel, vit och rik medelålderskvinna som sympatiserar med stora "afrikanska" hårt arbetande kvinnor i episkt hemmavirade turbaner och ska hjälpa till lite genom att spela in en låt. Vad är det för himla sätt egentligen? "Nä jag tänkte inte skänka pengar men jag tänkte spela in en låt där jag uppmanar andra att göra det!". Nu kanske Annie Lennox skänker asmånga miljoner till alla möjliga välgörenheter, men ändå. Tillbaka till den otroligt ruttna videon. För det första så ser den billig ut på det där sättet som Roland Cedermarks reklamspottar för den senaste "Heta dragspelshits 47", och Johnny Logans fruktansvärda reklamspot för sin skiva med irländska folkvisor gör. Typ vi tar ett kamerateam och drar till någon miljö och så får du mima till lite olika låtar i den miljön så att det ser ut som musikvideor fast alla fattar att det inte är det eftersom det skulle betyda att alla musikvideor till skivan såg prick likadana ut. Så ser den ut. Som en semesterfilm fast där man står och mimar framför en noshörning lite. Men störst rysningar får jag de få sekunderna när hon står på knä i en ring av små afrikanska barn och så ska hon dansa på ett liksom lite frigjort sätt med armarna i luften och ni vet bara ge sig hääään. Åh nu är vi i afrika där alla dansar omkring barfota på dammig mark i bomullsklänningar och är ett med naturen och skänk pengar så att inte barnen dör i ADIS hörrni!
------------------
EDIT:Okej, först tänkte jag gå in och rätta mitt härliga stavfel där i sista meningen, men sen tyckte jag att det var så roligt att jag idag har stått i fem timmar som hiv-informatör och så kan jag inte ens stava till AIDS. It's like ra-ih-ayh-n on yar wedding daay osv.

7 kommentarer:

bel hamim sa...

ADIS är ett diagnostiskt instrument, en slags strukturerad intervjumall som vi använder på mottagningen vid bedömnngssamtalen. Det du.

(seriöst, detta kan vara den tråkigaste kommentaren jag någonsin lämnat på din blogg)

s sa...

eyy! don't be dissin the Johnny Logan-reklamspot! så där är det faktiskt på Irland, det brukar jag förklara för min pappa varje gång han frågar. not-so-spontan-sång och uppradade musikanter.

victor sa...

ååh fan jag skrev ett jättebra inlägg om den fantastiske johnny logan och så försvann det. rööööv! sammanfattning:

backstage 2001:

mr logan: *bär vit läderkostym* hi, yes, excellent to be here!
victor: *kladdigt 18-års-smink* eh yes sir, we're very glad to have you!
mr logan: *på scen* "I've been crying such a long time / with such a lot of pain in every tear / what's another year..."

Sulla sa...

ADIS låter ju även härligt afrikanskt.

Anonym sa...

har annie aids själv? vad jag vill minnas från videon (försöker förtränga) har hon en tröja med texten "HIV/AIDS possitive". Har hon det INTE men kliver runt bland andra som har det så tar det videon till en helt ny nivå av äckel på nåt sätt.

Johanna sa...

Bel Hamim: Ja, det är möjligt ;p

S: Haha! Det bästa är att för att få variation så sitter Johnny och musikerna i olika konstellationer runt olika bord på samma pub.

Vic: Loves it.

Sulla: Addis Abeba, ftw!

Anonym: Det tror jag inte att hon har? Men vad vet jag. Jag kan inte minnas att jag ser henne i tröjan, men några av kvinnorna har väl det iallafall? Nä, jag måste hålla ögonen öppna nästa gång jag ser den!

Anonym sa...

http://www.youtube.com/watch?v=Po5N51rLZ_k

Visst är det en sån tröja hon har på sig!

Kan däremot inte hitta om hon skulle ha sjukdomen själv. Fast då sträckte sig mitt sök endast till wikipedia...


/MMA (som lyckades bli helt anonym förra gången)