tisdag, februari 26, 2008

De andras liv.

tisdag, februari 26, 2008
Skälet till att jag har tid att skriva hutlöst långa inlägg är att jag ligger hemma med någon sorts magåkomma. Jag har nu dessutom äntligen sett Das Leben der Anderen, en film som jag har försökt se sen den gick på bio för ungefär hundra år sedan. Problemet är liksom att alla DVD-utgåvor här är i det helt överjävligt irriterande nordiska formatet, dvs endast med textning på nordiska språk. Så då kan jag alltså inte övertala Shaun att hyra den när vi står i videobutiken. Det är något som irriterar mig (och honom) överlag, nästan inga icke-engelskspråkiga filmer finns att tillgå i Sverige med annan textning är svenska, norska, finska, danska. Det är ju för fan helt sjukt. Det är inte ens en egen formatregion? Så om vi lagligt vill se på en fransk, tysk eller säg japansk film så går det aldrig att hyra och nästan aldrig att köpa här i gamla Svedala. Det måste vi göra i, eller via, England - om vi inte hittar den någonstans på import (= 100 spänn dyrare). Gör mig så överjävla irriterad lite då och då.

Das Leben der Anderen då, den var ju väldigt väldigt bra. Precis som jag trodde.

5 kommentarer:

Sulla sa...

"Det måste vi göra i, eller via, England - om vi inte hittar den någonstans på import (= 100 spänn dyrare)."

Meh, säg till mig då. Kanske kan fixa billigare (kan ioförsig ta lite längre tid).

Johanna sa...

Men doh, varför har jag inte tänkt på det?? Ska jag göra nästa gång, tid har man ju alltid. Det tar ju om inte annat alltid tid att beställa från nätet också.

Sulla sa...

I am but a phone call away.

Dock alltid värt att kolla priset på play.com först. Det har hänt att man får film/musik billigare där än vad jag kan ordna.

Men det är som sagt bara att höra av sig.

Johanna sa...

Jag älskar Play! Men det känns tryggt att ha dig också :D

Sulla sa...

*rodnar*

Dock så vill play av någon anledning aldrig skicka det JAG vill ha utomlands, men det är väl smällar man får ta när man ska vara så jävla elit och underground att man ibland undrar om den musik man gillar faktiskt existerar på riktigt. ;)