tisdag, februari 12, 2008

Into the wild.

tisdag, februari 12, 2008
Imorgon ska jag åka på en liten visit till de södra delerna av Svea Rike. Jag ska hälsa på min farmor och min mamma och passa på att skriva en hemtenta och läsa Charles Dickens.

I vanliga fall innebär de föregående raderna att jag annonserar ett kort blogguppehåll, men eftersom min farmor nu tagit steget in i 2000-talet fullt ut, och inte bara skaffat en dator utan även bredband så har förutsättningarna ändrats drastiskt. Jag har världens mest uppdaterade farmor nu för ti'n. Hon sitter uppkopplad på msn och hon pluggar och hon dansar linedance. Det är en jävla fart på mänskan, man får vara glad om man hänger med i svängarna. Kommer aldrig glömma en morgon för några år sedan. Jag, farmor och Shaun hade kvällen innan druckit ohemula mängder sprit hos släkten/grannarna och snorpackade hade vi raglat hem längs med bygatan. När jag och Shaun stapplade ner för trappan för att kräkas (han) och kallsvettande sätta i oss frukot (mest jag) stog farmor ingenstans att finna. Hon kom inklampande efter en halvtimme och förklarade att hon suttit uppe i päronträdet för att utföra lite välbehövlig päronträdsansning. "Gud vad svettig jag är", sade hon obesvärat och tittade på spillrorna till ungdomar som satt drabbade av total bakfyllefrossa. Det var för övrigt den kvällen som Shaun spenderade några timmar med att först stämma släktingarnas gitarr med hjälp av internet och sedan tillsammans med kvinnan i huset sitta på golvet och sjunga Edelweiss om och om igen i två timmar samtidigt som han förtvivlat försökta spela på den nystämda gitarren. Jag säger förtvivlat eftersom han höll gitarren vänd åt fel håll och inga strängar därför fanns att slå på. Själv höll jag ett brandtal om Gudrun Schyman och farmor shottade Jägermeister varför hon sedan dess alltid kommer att förbli "Grannymeister" i Shauns hjärta.

3 kommentarer:

David sa...

Vilken trevlig blogg! Skulle ni möjligen vara intresserad av att tjäna extra pengar på den genom annonsering? Tveka inte att kolla in vår sida eller att höra av er.

(Ta med fördel borta detta meddelande efter att ni läst det.)

bel hamim sa...

Nej! Ta inte borta det inlägget med fördel!

Jofnanna sa...

Hahah! :)
Nej precis, med fördel så undvik att ta bort inlägget. ;)