måndag, juni 19, 2006

Dwarves on film.

måndag, juni 19, 2006

Michael J Anderson
Känd som "Samson" i Carnivále och inte minst som "The man from another place" i Twin Peaks, av gemene man mest omnämnd som "Dvärgen i Twin Peaks". Kan tala baklänges helt obehindrat, har jobbat som datorexpert för NASA, kunde pga en genetiskt betingad bensjukdom inte gå förrän han var 20 och hade enligt uppgift ett tag även ett band kallat "Wayward Gene and the Natural Selection", vilket jag tror vi kan komma överens om att vara ett av de bästa bandnamnen någonsin.


Warwick Davies
Mesta filmdvärgen i Hollywood. Om någon är ovanligt kort och talar Brittisk engelska i en film är chansen väldigt stor att det är Warwick. Spelade "Willow" i filmen med samma namn, gestaltar Professor Flitwick i Harry Potter-filmerna och "Leprechaun" i de fantastiska Leprechaun-filmerna. Döljer sej även under den superdeprimerade roboten Marvins dräkt i filmen Liftarens Guide Till galaxen. Tilläggas bör att Alan Rickman dock är den som gör rösten till Marvin, vilket kan bero på att:
a) Alan Rickman inte fick plats i robotdräkten
b) Hollywood inte vill överexponera Davies och därmed avslöja att han är den enda dvärg som anlitas förutom Michael J Anderson, som tyvärr var upptagen med andra projekt när Guiden spelades in
c) All of the above

5 kommentarer:

eff sa...

Warwick Davies spelade även en wookie eller vafan de små lurviga upprättstående djuren i Star Wars-rullarna hette. Jag har inte sett Star Wars men såg nån dokumentär där han lirade runt en, för tillfället, huvudlös dräkt.

Willow är rätt bra ibland om man kisar lite och liksom inte tänker för mycket. Trots att Val Kilmer är med. Vilket ibland känns som en rejäl bedrift.

Johanna sa...

Ja, han var ju wookien Wicket i tredje (förlåt, sjätte) filmen! Jag älskade Willow när jag var liten, och tyckte att Madmartigan var skitsnygg. Ha-ha-ha.

Anonym sa...

Apropå dvärgar i film: har du sett Station Agent? Mysig.

dinajel sa...

Haha. Jag var helt övertygad om att du skulle skriva "Hollywood inte vill överexponera Davies och därmed avslöja att han är den enda dvärg som anlitas förutom Michael J Fox". :D

Och apropå fler dvärgar förutom Station Agent (bra film!): Har du sett Fångarna på fortet? :D

Victor sa...

madmartigan ÄR skitsnygg. hallå, han har ett coolt sväääärd?!