tisdag, mars 07, 2006

Att vara elit.

tisdag, mars 07, 2006
Alltså vad är det för fel på folk? Vad driver en människa att spendera tusentals kronor flera gånger om på att lära sig något man uppenbarligen aldrig kommer lära sig? Ska folk aldrig lära sig att självinsikt är guld värt och att man inte kan vara bra på allt?

Jag har såklart spenderat 90 minuter med att dansa Baladi tillsammans med 20 kvinnor, av vilka ca 15 har avancerat till en för dem alldeles för svår nivå. Cirka 10 av dessa 15 kvinnor lider dessutom av en svår åkomma som kallas "noll taktkänsla". Eventuellt lider några även av en mild form av rigor mortis.

När ett rums väggar är täckta av speglar, hur kan man undgå att se att man snurrar åt ett annat håll än de övriga - om och om igen? Hur kan man undgå att se att man går dubbelt så snabbt som de andra? HUR KAN MAN UNDGÅ ATT SE ATT MAN SER UT SOM EN EPILEPTISK MUMIE SOM FÖRSÖKER HÅLLA SIG EFTER EN STARK DOS LAVEMANG? Jag bara undrar! Dansar jag med ett gäng lobotomerade och gravt synskadade fembots ? Ja, det verkar onekligen så!

Ett tips: om du inte kan göra rörelser man lär sig under termin ett, så bör du kanske inte ge dej på att dansa i en klass där man måste ha dansat i minst tre terminer innan och där de flesta dansat i fyra eller fem. Ett till tips: Om du suger på att dansa, så kan du inte kamouflera det genom att bära full cabaret-dräkt i grälla färger. Sista tipset: Det spelar ingen roll hur lite du väger, hur mycket du plutar med munnen, hur snygga dina danskläder är eller hur bra myntsjalen smiter åt runt din perfekt formade stjärt - du ser iallafall helt jävla sinnessjuk ut när du slarvar igenom ett gäng steg du inte är i närheten av att behärska.

Och nej, det hjälper inte att du verkligen gillar att dansa.

Och ja, axeltjejen går SÅKLART i min grupp den här terminen också. Hur mycket ska man behöva stå ut med? Jag bara undrar.

6 kommentarer:

anna sa...

åååh! då kan du säkert skaka höfterna och rumpan på ett snyggt sätt! jag vill också... men, jag har med lite sjävlinsikt kommit fram till att det nog inte går. tyvärr.

Trött sa...

Jag nästan hatar folk som gör fel men ändå verkar gå omkring i trygg förvissning om att de är bra! Jag vill smygfilma dem och sedan visa på storbild för en hånskrattande folkmassa så att de förstår att de måste LÄGGA AV. Eller deportera de talanglösa jävlarna till något hemskt ställe.

Sentenser sa...

Jag fnissar lite generat för jag är rädd att jag skulle vara sådär otäckt pinsam om jag försökte lära mej steg. Men jag har vett att hålla mej undan andras ögon!

Johanna sa...

Trött: Ja, alltså ett bra självförtroende i all ära, men man måste inse sina begränsningar. Iallafall när det går ut över andra. Smygfilm lär ju vara svaret! Fast det som är allra mest frånvända fattar nog ändå inte.

Sentenser: Haha, nej i ärlighetens namn så brukar de som inte är så bra på att dansa från början utvecklas och bli bra så småningom. Men dom har vett nog att inse att dom dansar för att lära sig, och stannar därför kvar på en nivå tills dom behärskar den. Istället för att avancera så fort som möjligt, bara för att kunna säga "Åh, går du bara Nybörjare, jag går på Fortsättning förstår du..".

Micke sa...

Hur mår du egentligen?

Johanna sa...

Micke: Jo tack, jag mår väldigt bra. Hur mår du själv?