söndag, februari 05, 2006

Dear producers of the world..

söndag, februari 05, 2006
När man sitter i soffan såhär på Söndagkvällen och tvingas titta på det minst asdåliga programmet som visas, så slås jag av att jag ännu inte presenterat mitt allra största kändishat. Mina känslor för Angelina och Sjunde himlen-miffot kommer trots allt inte i närheten av hur jag känner inför den fantastiskt vidriga Cameron Diaz (ja, jag tittar på Charlies Änglar II). Det är inte hennes abnormt breda mun som tvångsmässigt måste visa den ansenliga mängd sockerbitar som utgör hennes tänder, eller det faktum att hon verkar ha ungefär samma intelligenskvot som en guldfisk, som gör att jag tycker så intensivt illa om henne. Det är mest hela grejen "guvakul att du som är så snygg ÄVEN kan vara rolig" som gör mej lite lätt illamående och ilsken. Det innebär nämligen att folk verkar tycka att allt Cameron Diaz gör är jätteroligt, verkligen skitroligt, åh gud vad vi skrattar. Som om hennes snygghet automatiskt gör minsta lilla skitgrej till årets humorhändelse.

Exempel: När Cameron Diaz rapar så är det jättekul. När jag rapar så är det bara äckligt.

Varför? Jag har en avancerad teori som naturligtvis innefattar den där asjobbiga maskerade sexismen. För faktum är att om Cameron Diaz inte ansågs vara så snygg, så skulle ingen tycka att det var höjden av humor när hon rapade/pruttade/hade sperma i luggen. I Charlies Änglar kan man lätt räkna ut att varje spexig rap/skojdans/ful peruk måste motsvaras av lika många bikinistunder, rumpzoomar och hår som skakas ut i slowmotion. Det enda hon behärskar i egenskap av komedienne är att rapa, göra grimascher, och göra skojiga danser - något som inte skulla ha funkat om hon var ful, då hade hon iallafall varit tvungen att kunna leverera minst en snärtig one-liner i kvarten. Det vet jag, det vet ni, men frågan är om Cameron Diaz vet det. Frågan är om jag ens bryr mej om huruvida hon vet det eller inte. Hon är bara så jävla värdelös i alla filmer hon har gjort. The Mask - gud vad kul att jag är snygg och ler. Den där Mary - gud vad kul att jag är snygg och har sperma i håret. Snygg, sexig & singel - gud vad kul att jag är snygg och sjunger om snoppar. Glöm sedan inte heller den irländska dialekten som Gud glömde i Gangs of New York samt det största brottet mot mänskligheten som tv någonsin producerat: Trippin'. Det är som att det slog slint i huvet på folk när dom upptäckte att en fotomodell kunde göra något mer än att le och gå snyggt, och att dom därför felaktigt misstar något som vi vanliga människor kallar simultankapacitet för talang.


Summan av kardemumman blir ett rop på hjälp, en bön om barmhärtighet: snälla producenter, jag ber på mina bara knän, SLUTA ANSTÄLLA CAMERON DIAZ JAG STÅR INTE UT LÄNGRE.

9 kommentarer:

dinajel sa...

:D <-- första asgarvet på hela helgen

dessutom är guldfiskar inte så dumma som dom ser ut (till skillnad från cameron).

dinajel sa...

det blir ju en högtidskväll ikväll! först "hollywood special: cameron diaz" i en timme och sen direkt följd av "den där mary". tjihu!!! ;D

Johanna sa...

fy fan! det är som en enda stor konspiration!

Anonym sa...

Jag är böjd att hålla med dig. Jag är också bara äcklig om jag rapar. :) Det saknas dock en film som faktiskt faller till fröken Diaz fördel i det här resonemanget, nämligen "I huvudet på John Malkovich". Där spelar Diaz en ganska ful tjej, rätt och slätt. Filmen är en av mina favoriter, och har du inte sett den så rekommenderar jag den. Men det har egentligen inget med henne att göra. :) Tack för en högst underhållande blogg! /Ingela

Fisso sa...

Ha ha ha ha!!!!!!
Bra!!! Upp till kamp, ha ha ha!

Johanna sa...

Ingela: Jo, jag har sett den. Och jag gillar den verkligen. Men jag kan inte låta bli att bli så infernaliskt irriterad på Cameron i den filmen också. Kan dom inte bara ta en ful, bra skådis istället för en snygg, dålig skådis som dom måste göra ful med hjälp av peruker, proteser och smink? Jag hade älskat den filmen, om det inte vore för himla Cameron. Så illa tycker jag om henne. Jag kanske borde gå i terapi?

Fisso: Jag hoppas att du är med mej nu när jag presenterat mina protester på ett så sakligt vis.

Naja sa...

åååååh! Äntligen någon som delar mitt intensiva Cameron-hat! :D

Säljare sa...

Du talar alltså om en kvinnlig motsvarighet till Keanu Reeves? Han suger ju rejält (men man måste ge honom visst cred för att han har valt att medverka i några bra rullar)!

dinajel sa...

jag kom plötsligt på en parallell. det är lite som det där med dolly parton. att alla måste säga att hon är smart (trots att hon är blond och har jättestora tuttar).