måndag, februari 06, 2006

Du äter vad du läser.

måndag, februari 06, 2006
En otrolig märklig grej jag har för mej är direkt kopplad till den skönlitteratur jag läser. Jag vill gärna anpassa min mat till den aktuella romanen. Om jag t.ex läser en fantasybok där hjälten springer runt i hosor och bor på värdshus känner jag genast ett behov av att äta grillad kyckling, revbensspjäll och dricka rött vin. Om jag läser en modern roman om unga människor i en storstad drömmer jag om sushi och lyxiga sallader. Det är helt sjukt alltså. Jag har aldrig varit så besatt av tanken på hamburgare och milkshakes som när jag läste Barnens ö av PC Jersild. Och nu sitter jag med Silas Marner av George Eliot, och längtar efter mustiga soppor, köttstuvningar och öl.


Ack om jag bara orkade släpa mej ut till köket. Herr Ober..?

7 kommentarer:

anna sa...

kan du inte kommendera pojkvännen till kökstjänst? :)

Johanna sa...

Anna: Åh om det vore så väl! Han jobbar nattskift för tillfället och sover ända till sent. Men jag tog mej samman och fixade grymt god klyftpotatis tillslut :D

Sentenser sa...

Var glad att det stannar vid maten!
Jag har märkt att jag efterapar beteenden hos huvudpersonen i de böcker jag läser.

Jag gick med små steg och blev en väldigt smidig konversatör när jag läste En geishas memoarer....

victor sa...

det är som rökning på film. jag klarar det inte, jag måste pausa och röka på en gång. men nu borde du akta dig för att läsa det jag pysslar med just nu. läser invisible man av ralph ellison, det är kaffe och paj i harlem 40-tal, inte helt lätt att apa efter.

f.ö. måste du komma till högdalen. det är apbra!

Em sa...

det är ju bara sååå sant, jag blir precis likadan *s*..varför e de så, bör kanske tilläga att jag läser på tok för mckt och ser alltså ut därefter ;)

Eline sa...

Holländarn! Det är program för dig på trean hela kvällen. ;) Hollywoodspecial med Cameron och sen Den där Mary.

Melinda sa...

Jag gör precis som sentenser! Att handla mat var t.ex. oerhört komplicerat under min böckeromknarksmugglareperiod.