fredag, mars 13, 2009

Skolbloggandet tar tamejfan aldrig slut!

fredag, mars 13, 2009
Några beundransvärda individer på denna skola har gjort sig besväret att lära eleverna att spela instrument och fått dem att bilda egna små rockband. Okej, det låter ju toppen på alla sätt och vis - om det inte vore för att replokalen de harvar sina rockklassiker i ligger precis under språklärarnas arbetsrum.

Det betyder att jag i tid och otid får sitta och lyssna på elever som övar om och om igen på till exempel Seven Nation Army. I typ en timme eller så. Om och om igen. Riffet. Neeeow-neow-new-new-new-neow-neeeeow. Det fanns en period på några veckor då jag trodde att jag skulle utveckla ett eget par svartröda gycklarbyxor av bara farten. Jag satt här på min kammare och bara "hallå, är inte jag ihop med Reneé Zellwegger? Eller vänta, är jag gift med min syster? Är hon ens min syster?".

Idag har jag haft den stora äran att i 90 minuter rätta uppsatser till tonerna av Keep on rocking in the free world. Eller ja, till inledningen av Keep on rocking in the free world.  I 90 minuter. Inledningen. Keep on rocking in the motherfucking free world. I 90 minuter!

Men jag ser det från den ljusa sidan, hittills under veckan har jag suttit här och jobbat till några envisa elevers försök att spela Metallicas Enter Sandman. Har gått sådär kan jag meddela, utan att ens ha satt min fot i replokalen. Åh gudars, i just denna sekund när jag skriver det här har ungjävlarna satt igång med Seven Nation Army igen. Nu är det trumsolo! Nu får det vara nog! Måste. Hem.

4 kommentarer:

Erika sa...

Haha! När jag var i berlin förra sommaren hände det flera gånger att det var fotbollsfans som gick och skrålade melodin till Seven Nation Army i tunnlbanan. Alltså, inga ord utan bara någon slags vrål. Det är väldigt oklart vad som egentligen pågick.

eff sa...

Seven Nation Army är en skitpoppis sak att bröla på fotboll/handboll/annan brölsport i Tyskland. Började i och med Italiens VM-vinst i Tyskland 2006, sen har det spridit sig, vevades ofta under EM 2008 bland annat. Tydligen sjunger Liverpools brölisar melodin till spelaren Javier Mascheranos namn (passar rent stavelsemässigt). Och så vidare.

Sen brölar Eintracht Frankfurts fans "Här kommer Pippi Långstrump" också. I shit you not: http://www.youtube.com/watch?v=JHas38WdhP0

Fotboll är fan astråkigt, men sånt här är ganska intressant.

Dinajel sa...

jag tänkte också på det där med fotboll. lustigt låtval att bröla kan man tycka. men det där seven nation army-riffet verkar poppis. har väl blivit framröstat till världens genom tiderna sjunde bästa riff eller nåt åt det hållet. visst, det är bra, men nog har väl white stripes bättre riff? fast kanske inte mer brölvänliga iofs... :)

Elin sa...

Jag är också helt sjukligt trött på seven nation army, pluggar i Uppsala där varannan medborgare tycker det är en fantastiskt låt att skråla på innan/under/efter fyllan. Lugnt om det bara var på lördagar, men som sagt...Uppsala.