måndag, juni 11, 2007

Tema: Tranny!

måndag, juni 11, 2007
Det är tydligt att trean försöker kompensera mig för uteblivandet av The Next Pussycat Doll i onsdags. Igår Tootsie, och nu Victor/Victoria! Jag firar att jag blev klar med den katastrofala slutuppgiften nyss genom att käka banan och melon (så Freudianskt!) och kolla på den senare. Toddy är så fantastisk! Bäst i hela filmen faktiskt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag gillar den vulgära blondinen väldigt mycket. Tycker hon stjäl showen i alla scener hon är med, hon lyckas vara rolig på ett mycket slitet tema.

Blev lite överraskad över hur frispråkig den är - länge sedan jag såg den sist, men den slår mig som betydligt mer avspänd kring framför allt homosexualitet än man väntar sig av en så pass gammal film. Somnade innan slutet, dock, och jag minns inte riktigt hur de löser det hela - är det lika bra det, kanske?

Johanna sa...

Ja! Lesley Ann Down, va? Eller är det Warren? Lär mig aldrig. Men bra är hon iallafall.

Den är verkligen, som du säger, avspänd och frispråkig. Den är ändå gjord 1982, och hela homogrejen känns inte så, ja, liksom överspänd. Toddys karaktär tillexempel måste inte manifesteras med och reduceras till en fjollig schablon. Och upplösningen är helt okej. Såg du när Kings bodyguard kommer ut?

Trivia = i originalmanuset så kommer King fram till att han är kär i Victor innan han får reda på att han är en hon, och förklarar sin kärlek. Men Blake Edwards visste inte riktigt hur publiken skulle ta det så han fegade och lät honom få reda på hur det ligger till, men jag har för mig att King ändå säger att han älskar Victoria oavsett om hon är man eller kvinna. Den repliken hängde liksom kvar.