tisdag, april 22, 2008

Tack livet, tack SÅ JÄVLA MYCKET!

tisdag, april 22, 2008
Okej jag har helt uppenbarligen dålig tentakarma just nu. Jag kan inte göra någonting utan att tänka "tenta, tenta, tenta" och stressa järnet. Detta för att 1) jag har tre tentor att skriva innan den 29:e, och 2) en av tentorna är helt sjukt missanpassad och frågorna hör inte ihop med referenslitteraturen som jag specifikt måste referera till i tentan.

Allt mitt hopp sattes till den tredje tentan som skulle läggas ut på kursplattformen idag klockan 12. Jag hade en härligt självgod känsla av att jag skulle kunna skriva tentajäveln på en dag. Jag har läst all kurslitteratur. Jag är hemma på området. Klockan 12 lägger vår lärare ut ett meddelande där hon skriver att tentan kommer läggas ut klockan 15. Klockan 16 har den fortfarande inte lagts ut. Notera att detta inte kommer ändra deadline eftersom den är satt dagen innan läraren går på mammaledighet och således är huggen i sten. När jag kommer hem från jobbet vid 23 har den lagts upp. Jag öppnar med spänd förväntan dokumentet, the suspense is killing me. Vad får jag se? Jo, min pedagogiska nemesis: "Skriv om vad du vill och applicera lämplig litteratur". Alltså mitt internaliserade vrål öppnade nya nivåer av akademikerhat i min redan förtvinade själ. Alltså vad är DEALEN med mammaknullande jävla "skriv om vad som helst"-frågor? Vad är DEALEN med att lägga upp en sådan jävla skittenta för sent? Var det svårt att komma på frågan eller?

*förtvivlat yet still very much agressive Chewbacca-vrål*

Så nu ska jag, lite spontant sådär, välja "ett sammanhang som är värt att undersöka med utgångspunkt i frågor om språk och kön". Det är ju inte alls en väldigt bred frågeställning att utgå ifrån. Jag har ju verkligen inget bättre för mig än att sitta och håglöst klicka mig runt på internet för inspiration till Sammanhang Värda Att Undersöka Med Utgångspunkt I Frågor Om Språk och Kön. Not at all! Jag skrattar glatt, engagerat och lustfyllt hela vägen till hispan.

5 kommentarer:

eff sa...

Finns det inga gamla tentor du kan låtsas är den nya och plocka en av de frågorna?

bel hamim sa...

Jag skickar så mycket energi och styrka jag kan. Sen kan vi ju kollapsa tillsammans när vi båda äntligen klarat av ytterligare en termin på våra evighetsutbildningar...

victor sa...

förlåt älskade, men jag kan inte dölja the fact att jag inte kan undvika att skratta rätt högt när du skriver sådana här inlägg. och det är obligatorisk tentapaus 22.00 imorgon.

Johanna sa...

Eff: Samma tanke har slagit mig, men jag kan icke hitta några sådana!

Bel Hamim: Men eller hur! Never ending stoOOOory aaaaAAAaaaAAAaaa...

Victor: Sluta skratta och ge mej ett sammanhang värt att undersöka med utgångspunkt i frågor om språk och kön! Vad händer kl. 22??

victor sa...

det är debatt på svt. kan kanske ge dig bra utgångspunkter, jo, mmm!

annars tycker jag du ska srkiva om tidningen ful (femkul) och deras hen-policy!