torsdag, april 10, 2008

Förresten.

torsdag, april 10, 2008
Det finns något helt fantastiskt i bristen på coherens i den här notisen. För det första är det roligt att Mark E Smith beskrivs som en popstjärna. Jag chansar på att kanske 95 % av de som läser Aftonbladet inte har en aning om vilka The Fall är och blir lite besvikna när de inser det. Men som sagt, bristen på coherens i notisens sista stycken. And I quote:

"Enligt den brittiska djurskyddslagen riskerar nu The Fall-frontmannen Mark E Smith fängelse i upp till sex månader och/eller böter på drygt 275 000 kronor.
I en intervju med tidningen Uncut berättar Mark E Smith att han inte har några som helst problem med att köra över fiskmåsar med sin bil.
I slutet av april släpper The Fall sitt 28:e studioalbum."

Snälla, hitta den röda tråden i dessa tre stycken. Han riskerar alltså böter för att ha dödat två ekorrar, han har berättat i en intervju att han inte har några som helst problem med att köra över FISKMÅSAR och snart kommer 28:e plattan. Love it. Artikelförfattaren måste ha googlat järnet för att fylla ut och göra det hela lite mer kittlande och aktuellt. Hmm, Mark E Smith har bara dödat två ekorrar, inte direkt nån massaker att tala om, detta ser inte bra ut. Aha! Han kan tänka sig att köra över fiskmåsar! Aha! Dom släpper sin 28:e skiva snart!

Alltså nyhetsvärdet!

2 kommentarer:

tiekiloaffe sa...

Stavas inte koherens med k? Eller försöker du skriva på engelska och svenska samtidigt?
Du är brist på coherens.

Johanna sa...

Haha! Du har såklart rätt. Till mitt försvar skall sägas att jag skrev detta kl. 23.47 efter att ha spenderat tre dygn med att läsa en miljard litteraturvetenskapliga artiklar där just coherence nämndes frekvent. Men du, tiekiloaffe, om vi ska vara såna: man kan väl inte vara brist på koherens?