onsdag, april 16, 2008

Skräphögen presenterar: Johannas karaokeminnen.

onsdag, april 16, 2008
Min morbrors fru älskar karaoke. När dom var och hälsade på hos släkten på Filippinerna sist så köpte hon med sig typ en miljard karaokeskivor att ha till karaokemaskinen som har sin givna plats bredvid dvd-spelaren i deras vardagsrum. För något år sen var jag och min mamma över hos morbror + familj för att käka middag och naturligvis trasha så många låtar som möjligt på denna karaokemaskin. Förutom att det fanns en hel skiva med Michael Learns to Rock (jag tvingade min 13-åriga kusin att sjunga "25 minutes" med mig..) så var det en orgie i 80-tal och softrock. Helt fantastiskt alltså. Men iallafall, något som sakta men säkert gick upp för oss var att den som skrivit textremsorna till låtarna kanske inte alltid hade tagit sig tid att kolla om texten faktiskt stämde. Det här uppdagades i samband med att nån la i ABBA-skivan och vi helt plösligt fann oss högt sjungandes:

I believe in angles
Something good in everything I see
I believe in angles
When I know the time is right for me
I crossed the street - I have a dreamInget säger ju trots allt "godhet i allt jag ser" som vinklar och om man går över gatan, ja då är man fan beredd att göra en hel del för sina drömmar! Nu kan jag inte höra I have a dream utan att högt sjunga "IIIIII BELIEVE IN ANGLEEEES...", det har blivit tvångsmässigt. Kul om det händer i sällskap av mamma, mindre kul om det händer utan mammas sällskap - inget får en ju att känna sig så sorglig som internskämt man har med sig själv. Och som man skrattar åt.

4 kommentarer:

victor sa...

jag tänker att det är ungefär som det där internskämtet jag sms:ade till dig häromdagen. jag hade verkligen kul här på kontoret, men jag kunde ju liksom inte förklara varför.

eff sa...

Eftersom jag är en stark anhängare till trigonometrin anser jag detta vara en rejäl förbättring av Ulvaeus originaltext.

Sulla sa...

Internskämt som ingen förstår är det bästa som finns. Allra bäst är dom när dom inte är interna med någon annan utan bara med en själv. Om du förstår vad jag menar.

dinajel sa...

Internskämten som man bara har med sig själv är ju dom allra bästa skämten. Eller som jag brukar säga: "Jag är den roligaste jag vet."