söndag, april 06, 2008

Och så lite homoerotik på det.

söndag, april 06, 2008
Nu när Peter Jöback ser Laakso-Markus djupt i ögonen och sjunger att dom kan do it under the olive trees på min televisionsapparat påminns jag om en återkommande tanke jag haft angående Körslaget i TV 4. Tidningarna är ju som vanligt mest intresserade av att "avslöja" bakom kulisserna-fusk och att spekulera i om Linda Bengtzing kan vara en lämplig kandidat för nästa "Åh det bedrivs häxjakt på mig eftersom jag inte leder omröstningen"-uttalande, och alla verkar helt fokuserade på det här med själva körsången. Helt obegripligt. Jag sitter nämligen med näsan fastklistrad vid rutan för att se hur den sexuella spänningen mellan Brolle Jr och den lilla emokillen i hans kör växer för var vecka som går.

För er som är bekanta med the doorway lean of lust kan jag meddela att det har förekommit doorway leans of lust (fast utan doorways och med limiterad leaning) mellan dessa herrar som skulle få den mest rutinerade slashare att fatta pennan och genast överge Potter-universum för att hädanefter författa passionerade historietter som alla utspelas i kulisserna till Körslaget.

Bevismaterial 1: När Brolle är på gymnasieskolan för att värva körsångare och hittar den lilla emokillen i matsalen. Dom sitter där mitt emot varandra, med ansiktena tätt tätt tätt ihop, tittar varandra djupt i ögonen och sjunger unisont Brolles hit "Playing with fire". Hmmmmm! "Trouble waits for us now..", jo jag tackar jag.

Bevismaterial 2: I inledningen till program två står körledarna framför sina körer och peppar dom på äkta körledarmanér i inledningsnumret. Men vad ser vi när kameran svävar förbi Boden-kören? Jo, Brolle står inte på behörigt avstånd och smådansar och klappar i takt till sin kör, nä, han står med ögonen spända i den lille emokillen och sjunger liksom bara för honom. Inledningslåten är alltså "I'm coming out" - and I rest my case.

6 kommentarer:

Annelie sa...

Underbart...programmet har fortfarande undgått mig men nu MÅSTE jag ju börja titta!!

Johanna sa...

Ja eller hur?! Hur ska detta sluta?

Szofia sa...

Ah, tack! Jag är alltså inte den enda som myser åt homoerotiken i detta "folkliga" program.

Sleepless sa...

Jag har aldrig sett Körslaget. But I'm GONNA!

Iallafall efter det här inlägget!;)

Johanna sa...

Szofia: Nä, vet du vad! Känns det som att det kan bli programmets rosa elefant?

Sleepless: Haha, jaaa, jag väntar på att slasharna ska upptäcka det och göra små fanvideos på YouTube ;p

eff sa...

Heter han Brolle Jr. fortfarande, eller bara Brolle? Och i så fall: när droppade han junior-biten? Är han i själva verket den äldsta Brollen nu, eller är det en marknadsteknisk justering? Kallades hans penis för Brolle III förr?

Så många frågor.