onsdag, maj 30, 2007

Icke-nyheten förföljer mig.

onsdag, maj 30, 2007
Alltså det evinnerliga tjatet om den här jävla "vattenattacken" på Fredrik Reinfeldt. Det driver mig till vansinne. Imorse på frukost-tv hade SVT sin tittarombudsman där som fick redogöra för tittarnas reaktioner på detta, tydligen skandalösa, beteende från SVT:s sida. Inte nog med att den där stackars reporter-tjejen hotas med polisanmälning och att inslaget alltså inte kommer att sändas - folk har liksom skrivit in till SVT och på allvar skällt ut kanalen för att de är så oansvariga och sänker sig till 3:an, 4:an och 5:ans nivå. Tydligen är det årets skandal att attackera Fredrik Reinfeldt på detta sätt när han "besöker en avslappnad tillställning med sin familj".

Men SERIÖST. "Avslappnad tillställning"?? Det var ju inte direkt som om han tog med ungarna på tisdagsvisningen på Rigoletto. Han gick på kändispremiären av sommarens största blockbuster! Finns det en tillställning som kan vara mindre avslappnad? Om vi nu lider av något sorts nationellt trauma i kölvattnet av Palme och Anna Lindh kanske det vore på sin plats att Säpo bah "hmm, statsministern vill gå på Pirates of the Caribbean-premiär och käka snittar med Pernilla Wahlgren och Sanna Bråding. Där kommer det vara asmycket folk som fotar och asmycket folk som kollar på när alla blir fotade. Kanske läge att hålla lite koll". Eller? Är det bara jag som inte tycker att statsministern nödvändigtvis måste gå på kändispremiärer?

Om det blir nationell kris för att en kändisreporter lyckas sprutta lite vatten på statsministern under en premiär så kanske inte statsministern ska gå på några premiärer? Det är uppenbarligen inte säkert nog. Och om han då tvunget måste gå så kanske han ska ledas in bakvägen eller köras runt i en såndär ostkupa som påven har? Vad vet jag. Det känns bara bisarrt att kräva att han ska kunna gå på tillställningar och undslippa de saker som så att säga kommer med territoriet (jobbiga reportrar med eller utan vattenpistol, fotografer, folk som bara glor) och som alla andra inbjudna vet om och förväntas stå ut med. If you can't stand the heat, get out of the kitchen. För i helvete.

6 kommentarer:

eff sa...

Fö' fan, lås in 'na! "Ja ba gjorde som det stod i manuset." Sket i att tänka själv, ja, det är ett jävligt bra försvar. Idiot! Nån jävla måtta får det vara på kändiskåthet kontra ansvarsfrihet.

Sen håller jag med om att Reinfeldt inte ska gnugga armbågar på premiärer. Alltså, han är ju statsminister, visst kan han få loss lite DVD:er och rigga en projektor i plenisalen.

Till sist så har SÄPO en budget att jobba efter. De skulle säkert gärna spendera fem gånger så mycket på säkerhet och förbjuda Reindfeldt att gå överallt, men kassan är inte outsinlig. Personsäkerhet är klurigt. Efter JFK-mordet blev Secret Service en samling (ännu mer) paranoida och skjutglada gorillor med hur mycket pengar som helst, men nån lyckades ändå få iväg skott mot Reagan så han höll på att stryka med. Det är svårt. Sen vet vi inte hur de rekat och klarerat folket som var där.

Det hade varit väldigt roligt om hon med mikrofonen blivit nedskjuten, det ska jag villigt erkänna. Ska vi gissa att SÄPO då fått skit för att de använder övervåld och "men det var ju bara vatten, herregud, de kan ju inget!!!". Tror jag det.

dinajel sa...

håller helt med johanna och håller inte alls med eff.

jag tyckte det var jätteroligt att reinfeldt blev bevattnad. inte minst för att man sen fick se honom med sina gråtfärdiga puppy-eye-ögon sitta och se ledsen ut. hahaha!

intressant för övrigt att mediedrevet för en gångs skull slog till mot en av sina egna istället för att ta journalisten i försvar. det om något borde väl visa att medierna är borgerliga, och inte vänster. (fattar inte riktigt var myten kommer ifrån att alla journalister skulle vara kommunister? journalister är väl lika diversifierade som vilka andra som helst?)

för övrigt ett stort grattis till j-bitch på fölsisen!

eff sa...

Men hon är ju inte journalist, det är ju det som är grejen! Man kan sätta en mikrofon i näven på en gibbon-apa men det gör inte att vi får första journalistprimaten i världshistorien.

Bara för man är med i ett TV-program får man inte automatiskt ansvarsfrihet. Producenter och annat löst folk har visst ansvar, men det var hon som stod där med fejkmikrofonen i näven och därmed valde att genomföra själva skämtet.

Ett skämt som för övrigt är på dagisnivå. "Ja, vi skvätter vatten på folk. Det är kul." Det visar bara på hur jävla eroderad humorkategorin är i Sverige idag. Totalt jävla mörker, särskilt vad gäller TV-humor. I stället för att kultivera egna idéer köper man in idiotiska grejer utan att tänka alls. Eller sänder saker som Sthlm Live, där de tvingas pumpa in lustgas i salongen för att få folk att skratta.

dinajel sa...

hade faktiskt inte en aning om att hon inte var journalist. då faller mitt ena resonemang en aning.

vad gäller gibbon-journalister, är du säker på att vi inte har ett gäng redan? man kanske skulle kika in på jmk? dn kan ha ett gäng också.

svensk humor är för tillfället ett skämt skämt (both puns intended). tur att Extras går på svt.

Anonym sa...

Jag vet att man inte kan göra nån direkt beställning här på Skräphögen, MEN en högt ställd förväntan att du formulerar nåt dräpande om Polens förhållande till homosexualiet och media. Du vet, skriv nåt kul om teletubbarna och little B: s censuren.

Det var länge sen vi sågs. Hoppas allt är bra!

Johanna sa...

Eff: Alltså jag tycker inte nödvändigtvis att skämtet i sig var särskilt roligt. Jag fattar bara inte varför det blir ett sånt jävla hallå och varför folk är så upprörda över att just Reinfeldt blev besprutad.

Jag förstår att Säpos budget inte är astronomisk, och kanske just därför undrar jag ännu mer varför Reinfeldt, om vi nu är så paniskt rädda för att han ska bli attackerad, går på kändispremiärer dit vilken loon som helst kan dyka upp. För även om Festfixaren står där med sin lista och tickar av vem som får och vem som inte får komma in så ska kändisarna ända ta sig från transportmedel in till festen. Och den vägen, hur kort den än är, kommer vara kantad av en jävla massa folk som (säger sig) vara ute efter foton och/eller autografer.


Dinajel: Jag tycker också att det är intressant att Svergie verkade sitta hemma och tycka synd om Reinfeldt för att han blev sprutad på med vatten när han hängde på kändispremiär (alltså inte hans jobb), medans folk satt hemma och flinade när Ringholm blev tårtad (alltså när han var på jobbet). Då kan jag tycka att tårtan är värre ur säkerhetssynpunkt, det var ju ändå en uttalad protest (visserligen fredlig men nästa gång då?). Men då var det fan ingen diskussion om nationellt trauma och Säpos ansvar.

Pelle: Solli, mistel! Jag har ju varit bortrest och vet knappt vad du talar om. Det är så dåligt med nyheter i London! (okej, jag vet faktiskt lite om just teletubbiediskussionen, den ligger mig varmt om hjärtat).