onsdag, december 14, 2005

Whole Lotta Glögg anno 2005.

onsdag, december 14, 2005
Lotta tog även detta år sitt medmänskliga ansvar och arrangerade glöggfest. Älskade glöggfest, älskade glögghäxa, älskade glöggfylla. När alla har med sig minst två flaskor glögg, och dessa inte alltid är av samma sort, bjuder det inte enbart in till glöggprovning (jag ser mej gärna som the Bengt Frithiofsson av glögg) utan så småningom även till en hejdlös mix i de två kastrullerna (en för vit glögg, en för röd glögg) tills man så småningom inte vet vems glögg man dricker, hur många flaskor som har blandats i kastrullen och eller varför man måste fokusera så förtvivlat för att inte hälla utanför ABF-muggen. Jag misstänker att det var det senare stadiet Alex befann sig i när jag och Andra Johanna tultade ut i köket för att fixa mer glögg. Alex sippade lugnt på en kopp och jag frågade om kastrullen med den fortfarande rykande glöggen var hans och om vi isåfall skulle dela den systerligt så kunde vi bjuda tillbaka senare från vår flarra. "Jaa", sade Alex, "men den här glöggen var fan inget god. Den smakar bara rödvin". "Jaha", sade jag, "vilken flaska tog du av?". Alex pekade på en flaska bland 10 andra. "Men det är ju rödvin", sade Andra Johanna samtidigt som jag vände på flaskan och såg att det var en J.P Chenet. "Aj fan", sa Alex. Under hysteriska skrattsalvor beslutade vi att hälla tillbaka det varma vinet på flaskan, det är ju inget FEL på det, det är bara lite varmt. Sen ställde vi flaskan i fönstret och hoppades på att det skulle svalna fort.

40 minuter senare kom Liv in i vardagsrummet med ett glas rött och undrade högt: "Vem fan har värmt mitt vin?". Oops. Inte jag. Jaja, det gick ner ändå. Vin är ändå vin, även om det är lite varmt (alkisen på torget har talat).

Annars hade Emell och Wobert bakat lussebullar. Det var fint tycker jag. En djupt rynkad panna uppstod visserligen i Emells fagra anlete när det visade sej att Wobert hade tagit med deras kärleksbulle (en dubbelkatt) som snabbt slukades av en lussebullstörstande gäst.

Slutet gott, allting gott hursomhelst. Älska glögg. Älska glöggpartyn. Här är några bilder som jag lånat av mästerfotografen i Converse, Lotta:
Emell med slipsen som det krävdes ca 15 försök för 5 olika personer att knyta.


Värdinnan.


Andra Johanna och yours truly, minst 5 flaskor glögg senare.
(om Johanna, Lotta eller Emell inte vill vara med här så får ni säga till. förlåt isåfall. men jag tyckte ni var så fina!)

1 kommentarer:

Anonym sa...

My love. Mad snygg du är på kortet (y siempre får jag tillägga och stöta så som man alltid bör på monogama hetrobrudar) jag måste bara flagga för lördagens mest spännande tillställning. Jag förstår innerligt varför man inte vill bege sig till brommaplans pastorer 09:00 en helg därför måste jag beskriva vad som där kommer ske: Vi tentar nya testamentet. 44 pers kommer be, meditera, säga "med guds hjälp får jag vg", vissa kommer ha radband andra så kallade kejsarringar, samtliga kommer bära kors. 15 min innan tentan börjar kommer det vara lovsång i klassrummet bredvid. Vid Gud du borde se, jag borde filma, jag menar rednexannikas bröllop släng dig i väggen. Och for the record pastorerna har börjat läsa din skrift och du vet ju hur mottagliga de är för ordens makt; släng in lite teologi och du blir sektledare på köpet.