tisdag, december 20, 2005

Burn Barbie, burn.

tisdag, december 20, 2005
Aftonbladet rapporterar förfärat om hur flickor bränner och torterar sina Barbiedockor. Orsakerna är såklart djupt psykologiska; vi gör upp med plastiga ideal och en barndom som vi egentligen inte vill lämna genom att snagga Barbie eller köra henne i micron.

Det har absolut inget att göra med att det är ganska kul att ha sönder saker och att det är bättre att ha sönder saker man inte leker med längre. Jag klippte hål i mina tröjor ganska ofta när jag var liten. Orsaken var inte djupt psykologisk, hade inget att göra med avståndstagande eller hat, utan berodde helt enkelt på att jag tyckte att det var kul att klippa i saker. Jag klippte även nästan av tungspetsen på mej själv. What can I say - saxar var sjukt spännande.


Känns så trött att förfäras över att småtjejer ibland utför aggressiva handlingar såpass mycket att man måste genomföra en stor undersökning om saken. Vad behandlar nästa rafflande undersökning? Hur småtjejer leker knullfest med Barbie och Ken? Stoppa pressarna! Sex-chock! Högst onaturligt! Det måste väl iallafall ha en djupt psykologisk orsak?

4 kommentarer:

lizze sa...

Helt stålande slutsats :)

Gud förbjude att flickor kan vara aggresivaä medan låt pojkar leka med vilka våldmedel som helst för "pojkar r pojkar" fine ... låt detsamma gälla för flickor oxå

Kaptenen sa...

Haha! Vi får gärna spränga våra byggsatser/GI-joes/Yodas med kinapuffar men ni får inte bränna era barbies. Rättvisa;)

schmut sa...

när killar leker med smällare eller bränner saker anses det vara naturligt....men tjejer som är så gulliga, söta och fina ska ju inte smutsa ner sina händer? hah.

när jag var liten brukade jag kästa upp mina sindys i träd. mest för att de var attans fula, jag tyckte inte om dockor och jag vill kunna säga att jag tappat bort dem. det jobbiga var bara när de började trilla ner åratal senare, helt sönderpickade av fåglarna.. undrar vad kvällspressen sagt in det?

Anonym sa...

man ska vara ädd om sina saker ju``````````````