fredag, december 02, 2005

Kommer du ihåg hur det var förra vintern, kommer du ihåg alla stjärnor och strutar..

fredag, december 02, 2005
Älskar CP-Joel. Nu såhär i efterhand. Men hatade honom när jag var liten. Kommer ni ihåg Joelbitar eller? Ett typexempel på ett välmenande pedagogiskt barnprogram som liksom inte riktigt hade den effekt som antagligen önskades. Istället för att tänka "Nämen, den där Joel är ju inte så olik mej, bara det att han har CP. Vi är ju inte så olika alls!", så bara tyckte man att han verkade helt dum i huvet. Att ha en CP-skada likställdes med att inte sätta på korkarna på tuschpennorna fast fröken sa till, och att slå dagiskompisarna i plaskdammen så att dom halkade och slog sej. Ingen sa "Kollade du på Joelbitar igår?", alla sa "Kollade du på CP-Joel igår?". Stackars Joel. En hel skara småungar tyckte att han var helt knäpp. Ingen förklarade ju! Ingen förklarade vad det innebar att leva med en CP-skada, vad det är för handikapp och hur det påverkar en. Inte ens i programmet. Bara Joel som inte satte på korkarna på tuschpennorna fast fröken sa till, och den där jävla låten.

5 kommentarer:

Eline sa...

Kommer du ihåg alla fiskar som simmade RUNT?

Rödluvan sa...

haha hehe.. joel gick på min skola. han och hans kompisar som också var utvecklingsstörda brukade jaga oss runt skolan. de ville alltid pussas och leka doktor! =D

Anna sa...

Precis ALLA kommer ihåg den där serien. Det är rätt lustigt. Dom hade verkligen kunnat utnyttjat det med bättre information..
FAN nu kommer jag ha den där truddelutten på hjärnan hela dan!!

anonyfoo sa...

Thx, bra skrivet!

dinajel sa...

vi hade också en cp-klass i min skola. dom jagade oss alltid. en av dom slog mej jättehårt i tinningen en gång. det var kul.

du fick en statyett! för perukerna! calle tog den åt dej, om du på nåt vis hade missat det.