lördag, december 03, 2005

Oasis vs. Blur.

lördag, december 03, 2005
Nästa fight på Versus alltså. Hade jag varit 14 nu så hade jag suttit hemma med vimplar och skit och hejat som fan på Blur. Jag gillade prydlig och dekadent indie. Inte ölstinkande knullindie.

Nu kan jag väl tycka att det kanske är lite pinigt att Blur alltid skulle utge sig för att vara sådär arbetarklassiga och snacka fejk-cockney när dom var värsta medelklassgrabbarna från landet. Och om jag hade vuxit upp i Manchesters mer än lovligt deprimerande förorter så hade jag nog blivit sådär milt irriterad, så okej - jag fattar varför Oasis inte gillade Blur. (Sidenote: I senaste numret av Q så ser Liam och Damon asmysiga ut ihop när dom står och skvallrar med armarna om varandra. Love is in the air?)

Men finns det nåt mer irriterande än när Liam sjunger "spend my life in the suuuuuun-shiiii-ajn" i 'Cigarettes and alcohol'? Jag bara undrar. Och finns det en mer överskattad låt än 'Wonderwall'? Det var ingen seriös undran för övrigt, utan en retorisk fråga. Den enda låt som är och nosar i närheten är Robbie Williams 'Angels'. Det borde ha legat etta på 100 höjdares lista över efterkrigstidens största hjärnsläpp; hur brittiska folket röstade fram 'Angels' som århundrates bästa låt. Ja, århundradets bästa låt. Vem fan RÖSTADE egentligen? Det är en seriös undran däremot.

6 kommentarer:

Lina sa...

Ännu mer anmärkningsvärt är det ju nästan att det brittiska folket även röstade fram VIDEON till Wonderwall till årets (eller om det var årtiondets/århundrats/whatever) bästa trots att den innehöll både en clown (usch!) och det förhatliga konceptet "allt är svartvitt utom gitarren som är blå", som ju kändes högst tvivelaktigt redan på åttiotalet när man längst bak i OKEJ kunde beställa posters föreställande muskulösa hunkar där fotot var i svartvitt men jeansen blåa. Hu.

Annars håller jag med dig i allt du säger (jag var också pro-Blur), fast jag gillar ju Xtina (mest eftersom hon i en intervju en gång proklamerade att "I hate cute!").

Lina sa...

ÅRHUNDRADETS, skulle det vara. Jag måste sluta göra hafsiga redigeringar.

Lina sa...

Hahaha, jag ser just nu videon till "Faith" med George Michael och inser var inspirationen till de svartvita planscherna med blåa jeans kom från. George, you have a lot to answer for.

Och jag har just skrivit ett blogginlägg om Svullos självmord, som fortfarande berör mig lite illa. Han var ju trots allt en gammal hjälte, jag hade "För fet" på vinylsingel och allt.

Eline sa...

Nu på Under cover är det ett inslag om dig och mig! Holländarn och Agneta.

Lucky Em sa...

Johanna Johanna, va kul att du hittade oss! Hur är allt med dig? kram kram Emma

Ida sa...

Hannis! shit va kul..kände för bara ringa dig direkt och snacka.. det var ju så länge sen. Vi hade ju så kul förr.. vi får allt se till att ses lite mer. kramis /ida