lördag, december 17, 2005

Copy Cat.

lördag, december 17, 2005
Hej alla barn. Nu ska jag berätta en märklig saga som är sann. För några år sedan började en för mig okänd tjej att besöka min sida på ett svenskt community. Ofta. Jag kunde se att hon var inne på min sida inom en minut från att hon loggat in. Inget att noja över, men hon var där nästan varje dag och jag undrade varför. Så vitt jag kunde se hade vi inga gemensamma vänner, inte ens några gemensamma bekanta. (det brukar vanligtvis vara obligatoriskt om man snokar på nåns sida)

Så en dag, på ytterligare ett community hade en användare med ett intressant namn kollat in min profil. Jag kollade in hans profil och den var väl inte ens måttligt intressant, om det inte vore för att hans vänlista innehöll ett namn jag kände igen. Exakt samma namn som på det förra communityt var inne på min sida nästan varje dag. Klick, sa jag och hittade en sida som tillhörde samma tjej som på just det första communityt. Kollade in dagboken, och dröm om min förvåning när jag hittade mina egna dagboksanteckningar. Inte inspirerade av mina dagböcker, utan exakta kopior. Copy + paste. Och jag hade inte ens skrivit om något allmänt, utan om privata grejer. Jag höll koll på hennes profil efter det, och visst, de dök upp. Anteckningar om vad jag sett, vad jag tänkt och om hur jag såg fram emot Mias grillfest (!).

Så tillslut blockerade jag henne. Kände att hon kanske borde komma på något att skriva om som handlade om henne själv och inte om mej, gärna i sina egna ord också. Och det funkade ju bra. Tills hon gjorde samma sak mot en kompis. Why? Bra fråga. Man kan ju tycka att det verkar lite kamikaze.

Så häromveckan surfade jag in på hennes profil, av gammal vana. Och hittade ett av mina blogginlägg. Innan jag han ta screenshot blev det raderat. Men så nu, surfar jag in och hittar detta. Jämför gärna inlägget på bilden som är skrivet den 15/12 med det här, skrivet här i bloggen den 12/12.

Du, om du läser det här: du är säkert en kompetent och smart tjej. Bevisa gärna det genom att publicera dina egna inlägg fr.o.m nu.

18 kommentarer:

Daniel sa...

Haha, det där verkar ju helt sinnessjukt! Jag måste kolla upp henne lite närmare.

Linda sa...

Haha vilken idiot, du kanske ska ta det som en komplimang... eller jag vet inte. Har du tagit kontakt med människan?

(hej jag bara slank in på din blog förresten)

Anna sa...

sick! hon kanske önskar att hon var mer som du och lever ut det på nätet.. Ditt största fan typ.
Hoppas inte det utvecklar sig till nåt liknande filmen "ensam ung kvinna söker..."

Eline sa...

Du har fått en fet holländare! :D Hur känns det?

Max sa...

Detta var mycket intressant. En teori är att människan inte ens existerar, att det är en fet, finnig tonårskille som sitter och försöker få tjejkompisar på skunk som tillslut skall skicka lättklädda bilder till honom men som inte orkar sätta sig in i det "kvinnliga psyket" och tog den lätta vägen. En annan teori är att det inte är en tonårskille utan en gubbe... Äckligt i vilket fall.

Jag skulle fundera på polisen.

Lizze sa...

You have your own web-STALKER!!

Johanna sa...

Linda: Näe, en gång lämnade jag ett meddelande riktat till henne på min presentation, eftersom att hon ett tag kopierade även den. Men det har alltid känts så konstigt, typ "hej, sluta kopiera mej", hon bah "eh, det gör jag inte, piss off..*radera alla inlägg*".

Anna: Jag ska vara extra vaksam om en ung dam gör förfrågningar om att få flytta in.

Max: Ja, jag tänkte likadant först. Men hon har ju riktiga kompisar. Om du förstår vad jag menar. Polisen? Hehe.

Lizze: Lucky me!

0taxidermy0 sa...

Men PSYCHO!
har du förresten sett hennes crotch-shot på presentationsidan? Bruden visar hela skrevet på sin presentation liksom. Fräscht.

Ida & Emma sa...

fan va sjukt och så verkar hon bo i Borås.. där bor vi oxå ju så hör av dig om du behöver "hjälp"...

Anonym sa...

Jag som trodde jag var din största fan. Herregud. Polis eller kanske brandkår. De sistnämnda låter mer. Btw har jag julklappar till dig och Reyhane. Jag tänkte gömma de i staden någonstans. Vet du några ställen feel free att tipsa dear. Love, frid/C

SANDRA sa...

Men...jag blir helt mållös.
Det måste fattas något väldigt viktigt i hennes huvud, typ sunt förnuft, och lite moral och etik på det.
My God!

Mickey J Barczyk sa...

hahahaa... hon kanske övar på kopieringen inför något skolarbete?

dinajel sa...

skulle inte alla vi som läser det här och känner till din stalker kopiera alla HENNES inlägg och skriva in dom som våra egna i våra egna bloggar.

nackdelarna är väl dock att

1. vi får crappy inlägg i våra fina bloggar.
2. det är oetiskt.
3. vi är lika goda kålsupare.

fördelen är väl att det skulle vara kul.

annars röstar jag mest på "ta hand om henne eftersom vi också är från borås"-idén.

Anna sa...

oh maj gad, såna är scary! men du kan numera känna dig som agneta fältskog.....

cedella sa...

Haha! Oh my!... Har varit med om lite samma sak och man blir ju alldeles slut i huvudet. Varför? ... När det uppenbarligen kommer fram tillslut. Så genomskinligt och så ... patetiskt. Hoppas det löser sig och att hon kommer på egna ord så småningom.

karolina lassbo sa...

Jag förstår inte varför!? Helt sjukt att göra något sådant! Jag skulle inte ens komma på tanken.

Linnah sa...

Been there done that. Eller ja, jag blev kopierad, jag kopierade inte. Men jag skrev fint att "det är okej att du lånar citat av mig, bara du skriver var du fått dem ifrån" och sen nåt om copyright och att mina ord är mina ord. Sen fick jag ett småsurt svar att "okej, jag gör det nästa gång" och då svarade jag med "nej, inte nästa gång. den här gången." och då försvann inlägget väldigt fort. Mycket scary att du fått en sån hemsk stalker.

Linnah sa...

Eller nej, fel. Jag skrev "det är okej att du lånar citat av mig, OM DU FRÅGAR MIG FÖRST och skriver var du fått dem ifrån". Inget annat.