lördag, december 03, 2005

I don't need permission, make my own decisions..

lördag, december 03, 2005
Jag ligger hemma och är krasslig. Om ni känner mej, eller kanske läser här lite då och då, så inser ni omedelbart att det är synonymt med "svårt missbruk av Vh1".

Nu är det då 'Versus'. Alltså varannan video från två olika artister/band. Dagens fight: Britney vs. Christina.
I min värld kommer Britney alltid vinna. Jag vet att det i vissa kretsar anses helt okej att gilla Christina fast man i vanliga fall lyssnar på något helt annat och att hon på något sätt anses vara lite..eh..konstnärlig helt plötsligt. Och jag vet att det bara är okej att gilla Britney om man är en helt lobotomerad amerikansk college-chick, typ 8 år gammal eller post-ironisk. Men nu är det dags att en gång för alla ta tag i alla de här missförstånden och ge Brittan lite upprättelse.

Jag skulle kunna orera om Christinas pinsamma försök till att göra rock, hennes uttalanden om att Drrty handlar om kvinnlig frigörelse och om hur tjejer måste slut konkurrera och hålla varandra om ryggen istället. Men faktum är att nermixade gitarrer och en video regisserad av Floria Sigismondi fortfarande lämnar henne på samma rocknivå som Pink och Kelly Clarkson. Faktum är att Drrty i slutändan ändå bara är en video där vi får se Christinas röv, tjejer som hånglar i en dusch och Christina som gör knullrörelser och jag är ledsen men så länge poängen är att killar ska runka till den videon så har jag svårt att se hur den främjar kvinnlig frigörelse. Bla, bla, bla. Och medans Christina fortfarande bitchar om Britney i pressen så sitter Britney hemma och käkar Kentucky Fried Chicken med sin nya bäbis och sin fula snyltare till äkta man. Men ändå.


Dessutom, Britney har Born to make you happy, Sometimes, Lucky, (You drive me) Crazy och Toxic. Christina har Genie in a bottle.

3 kommentarer:

victor sa...

you say it like noone else mutti.

eff sa...

Bra sagt.

Men jag själv tycker Aguilera är otäck. Blir rent fysiskt obekväm när hon är i bild. Jag vet inte varför. Det är bara så...så...brrrr. Men röst har hon ju. Och bröst köpte hon. Den ekvationen verkar vara ett bra koncept rent kommersiellt.

A Girl Named Dick sa...

Brittan är dessutom så mycket mer trailer trash och jag respekterar henne verkligen för det. Christina tjackar klass och blir respektabel och Brittan lever husvagnsliv i jättehus. Jag skulle nog faktiskt vilja gå så långt som att säga att Brittans lyx-white-trash-kultur vinner vs. Liams öl-och-fotboll-arbetarklass. Men så fattade jag aldrig riktigt Oasishypen heller.