måndag, mars 03, 2008

Shout at the devil.

måndag, mars 03, 2008
Har idag tagit det första vettiga steget till att en gång för alla ta itu med vår derelicte-hall. Fem lager tapet har vi hackat och lossat på och väggarna har sett ut därefter. Nu har vi täckt en vägg med en tapet som är glasfiberarmerad och därför bara täcker och slätar ut alla dom där sönderskrapade lagrena. Lite mer tidseffektivt än bredspackling kan man ju säga utan att ens vara i närheten av att överdriva. Ett problem är bara det där med "glasfiberarmerad". Mina händer, och även mina ben, kliar nu på det där sättet händerna gjorde när man var liten och julpysslade med Djävulens påfund nummer ett: "änglahår". Man riktigt känner dom där osynliga små glasbitarna borra sig ner i huden och nöjt lägga sig tillrätta. Spelar ingen roll hur många gånger man tvättar händerna, det sticker som sjutton ändå.

Finns det några husmorsknep för det här? Jag blev bara utsatt för änglahår en gång som barn, och vägrade sedan ta i skiten ever again. Nu känner jag mig lite lurad, som om ånglahåret har bidat sin tid i 20 år och nu morfat om i tapetskepnad för att sedan nöjt och ondskefullt skratta när jag glatt ovetandes rullade ut skiten och kröp över den på bara ben för att mäta och skära lite. Med tanke på hur mycket glasfiberstoff som sitter fast i mina händer kan jag ju meddela att jag är jääävligt försiktig när jag går på toa. Just a friendly word of advice alltså.

4 kommentarer:

dinajel sa...

Det här är alltså skälet till att man trots allt bör bredspackla. Plus att det är bra för karaktären!

bel hamim sa...

Har du provat att använda plasthandskar? Eller går fiberstoffet igenom det?

Ataharis sa...

Overall och rejäla handskar. Eller inhyrd arbetskraft. Men nu har ni ju redan gjort det?

Johanna sa...

Dinajel: Bredspackling är även det djävulens påfund! Förstå måste man slipa alla tapetrester (innebär att plasta för 6 !!! dörrar i vår hall) och sen spackla och sen slipa igen. Teh horror!!!

Bel Hamim: Haha, jo att man kan ha handskar har jag också tänkt på. Men alldeles för sent liksom. Frågan är ju hur jag får bort glasfiberstoffet när det redan är där?!

Ataharis: Jag har ju dessvärre ingen overall.. hmm. Inhyrd arbetskraft kan möjligtvis sträcka sig till grannungarna, det är lite i min prisklass. Frågan är vad deras påron skulle säga.. Vi har bara gjort en vägg hittills. Det är nämligen bara jag som fattar hur man gör, så jag får liksom bossa runt sambon och ba "håll här", "stå där", "ge mig den där" medans han sitter på en pall och berättar vilket fantastiskt jobb jag gör.