torsdag, januari 17, 2008

Loop-pedalen gör entre.

torsdag, januari 17, 2008
Jag har aldrig tyckt att KT Tunstall är särskilt bra. Inte särskilt dålig heller, utan bara lite av ett neutrum i min värld. Men sedan för en stund sedan råkade jag knäppa på Later with Jools Holland på kanal 9 där hon gjorde ett helt grymt framträdande, tyckte jag dårå. Svettigt för Futureheads att gå på och köra sin NME-rock efter det kanske..


Dessutom tydligen ett framträdande som satte raketfart på hennes karriär i England, och det kan man kanske förstå. Och just det, man måste liksom se hela klippet eftersom det så att säga eskalerar.

8 kommentarer:

bel hamim sa...

Men shit, det är ju som din enmansorkester!

victor sa...

jag tänker så mycket på dig när jag ser det här:
http://www.youtube.com/watch?v=ZUk0_FS4VLw

eff sa...

Imogen Heap är snäppet värre, kör helt a capella här.

Owen Pallett (Final Fantasy) brukar använda loop-pedalen flitigt med sin fiol också. Som här i en Mariah Carey-cover.

liza sa...

RESPEKT!

Johanna sa...

Eff: Jo, jag har sett Imogen-klippet, och det är helt klart grymt. Men, Imogen Heap har alltid känts lite utstuderad på det där konstskolesättet (lite på samma sätt som här). Det känns som om Just For Now gjordes liksom som ett kul experiment. Av nån anledning får jag känslan av att KT Tunstall liksom var tvungen att göra det bästa av saken (typ hade inget band, eller fick inte lov att ta så mycket plats i studion eller nåt i den vägen), och det kan ju naturligtvis vara helt uppåt väggarna men för mig smäller det lite högre.

Åh älskar Owen Pallett, men visst känns det som om han loopar fiolen på skivorna också? Eller tror du han spelar hela låten så då? Snacka carpal tunnel-varning isåfall.

eff sa...

Är övertygad om att Tunstall repat det där och spelat så på turnéer tidigare. Åtminstone har hon lattjat med loop-pedaler i tjogtals timmar innan. Såpass klurigt lär det vara. Det är ju fortfarande svinskickligt gjort, men bygger ändå på samma typ av träning.

Heap är ju rätt "alternativ" eller vad man ska säga. Men så värst konstskoleutstuderad tycker jag inte hon är. Då är band som Franz Ferdinand flera resor värre.

Gissar att Pallett (ett sånt Hoa-Hoa Dahlbergskt efternamn) använder sig av loopeffekter och liknande på skiva också. Han är ju helt klart van vid det sättet att spela.

Johanna sa...

Jo klart hon måste repat livet ur sig, loop-pedaler är väl inte att leka med direkt! Det bara känns inte som om det är en lika stor del av..eh..poängen med framträdandet. Med Imogen så känns det som en poäng liksom, en konstnärlig poäng. Och det är det jag tänker på när jag säger att hon är konstskolig. Alltså som om det finns väldigt mycket elaborate art kind of thinking bakom mycket hon gör. Vilket inte behöver vara ett problem rent generellt för mig. Folk får gärna vara prententiösa så länge jag gillar resultatet, bara inte pretentionerna kommer ivägen för resultatet. Men jag tycker att Imogen Heap balanserar det hela rätt bra rätt ofta! Speciellt i klippet här då.

Sedan måste man ju alltid beundra en man som döper en skiva till "Han bajsar moln", men det är ju en helt annan femma.

virvla sa...

HA jag tänkte också på Imogen Heap det första jag gjorde...