tisdag, april 17, 2007

Lill-Babs tar en Stor-Sup?

tisdag, april 17, 2007
Bara jag som tycker att Lill-Babs verkar snorfull i reklamen för Fastighetsbyrån?

22 kommentarer:

Frederick sa...

Snort-full tror jag. ;)

dddd sa...

Hög som ett hus. Sprudlande och allmänt glad, my ass. Jag håller med föregående talare.

Anonym sa...

Hon verkar väl alltid lite påverkad? Oklar över om hon faktiskt är det eller om det bara är en bieffekt av drygt 50 års ohygglig, hejdlös klämkäckhet.

Minns att jag tyckte väldigt illa om henne när jag var liten. Hon hade en hemsk frisyr, och en jobbig röst, och ett obehagligt leende. Är betydligt mer neutralt inställd numera, faktiskt.

Anonym sa...

Men Johanna, du förstår väl att jag inte sitter hemma och googlar en massa konstiga saker...hehehe.

Varför har Tingeborn flyttat till Nyköping!?! Ny kärlek?

Det lär ju hur som helst inte bli lättare att ses nu, men vi kan ju i alla fall försöka:).

Anonym sa...

Det finns en annan blogg, riksdagsmannen Fredrick Federley, som har en notis Tror ni han mår här eller? där hans gode vän på en bild sitter mellan Lill Lindfors, Alexandra Charles och Lill-Babs i reklamen för hjärt- och lungfonden.
Lill och Alexandra ser fräscha ut men Lill-Babs ser väldigt berusad ut, blicken dimmig, huvudet faller framåt som om hon inte orkar hålla det uppe. Kort sagt hon ser skitfull ut! Federley har skrivit Lillbabs i ett ord (för den som vill söka)

nina sa...

hade ett ingående samtal med min frisör om alkisar. vi var rörande överens om lillbabs. det syns på blicken, på rynkorna kring ögonen och hörs på rösten. men är hon öppen som gammal alkis och jag har missat nåt? annars är det väl bara en tidsfråga.

Anonym sa...

Tragiskt för det sas ju för några decennier sedan att hon var så skötsam - men tiden går... Hon ser ju faktiskt sliten ut numera. Kan just undra hur hon uppträder när hon är full? Gapig? Vulgär? Nån som vet?

Anonym sa...

Jo, hon kanske har tagit några lill-snapsar för mycket. Nina undrade om Lill-Babs "kommit ut" som alkis. Det är väl så att det inte kommer fram förrän i samband med att det händer något, t ex Kikkis och Sven-Erik Magnussons rattfyllor eller när Christer Sjögren slogs med en journalist på stadshotellet i Växjö. Journalisterna skyddar de svenska artisterna. Tänk vad många gånger vi sett t ex Paris Hilton och Britney Spears kanonfulla på fester i USA. Det är väl inte mycket som talar för att det sups mindre på de svenska kändisfesterna men några bilder på Lill-Babs och andra i sådana situationer får vi aldrig se. Förmodligen har det hänt att Lillbabs varit lika full som Paris Hilton - men det vet vi inte.

eff sa...

Eh, rynkor? Hon är väl typ sjutti, och inte lyft för fem öre. Alla ser inte ut som bebisarslen i ansiktet fram tills de kilar vidare. (Att alla andra lyfter sig första gången när de är 35 nuförtiden gör väl att det blir förvirrande när en kändis inte är lyft en enda gång efter 65, antar jag.) Rösten blir också mörkare med åren, sen tror jag hon lägger sig till med en lite dovare röst för att det låter lite ballare.

Hon kanske börjar bli senil eller har haft en mindre stroke (utan att ha horat ut det i tidningarna som också varenda as gör idag så fort de får nageltrång). Då sluddrar man också ibland.

Hands off Barbro. Hon är fan tuff. Jävla förtal.

David sa...

Nu har ju inte sett TVC:n, men känns inte Lill-Babs alltid lite småpackad? Du vet, nån som bara dricker ETT glas vin i form av en gigantisk vas inhandlad på NK?

David sa...

Ooops: Nu har ju inte JAG sett osv...
men om jag var LB skulle jag ständigt vara lite packad. Har svårt att se hur jag skulle stå ut med mig själv annars.

nina sa...

äh. är det nåt jag kan så är det alkisar. har på grund av lång och trogen erfarenhet en grym radar på att se och höra vad som är friskt normalt åldrande och vad som inte är det. 60åringar i min närhet är inte särskilt ofta lyfta heller. de ser inte ut, för sig och låter som smygalkisar för det.

Anonym sa...

Jag vill minnas att hon i sina memoarer som kom ut för c:a 10 år sedan skrev att hon börjar dagen med ett bad och ett glas vin på badkarskanten. Hur stort glaset är framkom inte men det är väl kanske inte den hälsosammaste början på dagen. Och det kanske blir något eller några glas till frampå dagen. Jag kan inte påstå att jag tycker att hon gör ett alkoholiserat intryck men på den bild som den anonyme hänvisade till längre upp i denna blogg ser hon ju faktiskt ordentligt full ut.

Anonym sa...

Nina! Vad är det som gör att du klassar Lill-Babs som alkoholist? Rösten har väl förstörts av att hon rökt en halv miljon cigaretter och dessutom att hon inte haft den bästa sångtekniken och rynkorna är väl helt normalt för en 69-åring som dessutom använt scensmink i 50 års tid. Och blicken - menar du att den är vattnig eller ser hon full ut?

Pärlan sa...

Nu har jag tänkt på det där när jag sett reklamen! Det finns ett klipp där hon säger "oj oj oj", enbart det, som att hon beskriver sin egen fylla i en liten sekvens. Den där reklamen är ju helt sjuk!

Anonym sa...

Jag såg Lill-Babs på nära håll för något år sedan. Visst såg hon sliten ut men jag kunde inte se något som tydde på alkoholism. Blicken var klar. Jag förmodar att det blivit många sena kvällar och hon har väl inte sparat sig i alla avseenden men som sagt jag tror inte att hon har alkoholproblem och jag skulle inte tro några andra droger heller.

Johanna sa...

Ja hörrni, det blev en het debatt om Lill-Babs. Huruvida hon är alkis eller inte lämnar jag till de som vet bättre att filosofera om, jag tyckte nog mest att hon såg ut att vara på lyset i de reklamfilmerna jag nämnde.

På det stora hela gillar jag nog ändå Lill-Babs, med viss reservation för den där klämkäcka gulligheten som jämt ska manifesteras genom att sjunga på dialekt. Men "Tuff brud i lyxförpackning" och "Itsy Bitsy Teeny-Weeny.." är ju fina örhängen. Men hon är kanske ingen vidare sångerska när jag tänker efter, men det är hon ju inte ensam om!

För övrigt någon mer än mig som kommer ihåg när hon genomled XX-årskris för typ 15 år sedan och iklädde sig svart bikerjacka och svarta spandextights och sjöng rock på typ Berns? Kanske det mest bisarra i Sveriges nöjesliv sedan Thorsten Flinck hookade upp med Annicka Jankell.

Anonym sa...

Jo, jag minns det. Det var hon och Siw Malmqvist och Wenche Myhre som sjöng deras egen version av Niclas Strömstedts "Jag är en djävel på kärlek". Och i Lill-Babs fall stämde det nog!

Överhuvud taget har hon alltid klädmässigt velat ligga rätt i tiden, som om hon ville vara tonåring hela livet. Jag minns ett tv-program från c:a 1990 när hon var klädd i kortkort kjol och horstövlar (alltså sådana som går en bit upp på låret). Det var utmanande, speciellt med hennes sexiga sätt att gå, och såg lite billigt ut. Dessutom var hon trots allt över 50 år.

Anonym sa...

Acken undrade hur Lillbabs är när hon är full. På skvallersajten Flashback kan man få en del information. Det är ungefär som man kan föreställa sig i fantasin.

Johanna sa...

Nu är väl iofs inte Flashback ett forum som är vidare känt för sin trovärdighet..

Anonym sa...

sxgthxjDu har naturligtvis rätt, Johanna,i att det är lätt att fabulera när man skriver anonymt som man gör på Flashback så det kan ju vara om inte osanna så något förbättrade episoder som meddelas där. Möjligtvis kan ju också det rykte som i alla år funnits om Lill-Babs bidraga till att det skrivits just i den riktningen.

Anonym sa...

Hejdu ….
I Barbros memoarer stod INGENTING om att hon börjar dagen med bad + vin ….
Snarare ägde säkert det omnämnda badet rum vid en helt annan och senare tid på dagen❗️
Läs om … läs rätt hörru❗️🤔