tisdag, november 21, 2006

En stilla förfrågan..

tisdag, november 21, 2006
Är det verkligen normalt att två avocador kan ligga i ett köksfönster i två veckor och fortfarande inte vara mos-mogna?

10 kommentarer:

eff sa...

Efter lite Google-fu har jag kommit fram till att det kan ta upp till nio dagar för en avocado att mogna beroende på säsong. Kanske är det kallras vid fönstret, vilket gör att det tar extra lång tid?

Ett sätt att få en avocado att mogna snabbare på var att lägga den i en papperspåse i ugnen med bara ugnslampan på.

Sen att jag inte förstår varför man nu frivilligt skulle vilja inmundiga ett av dessa osmakliga alligatorpäron, det är en annan femma.

Like A Bad Girl Should sa...

EFF: alligatorpäronen ROCKS, beyotch!

J-lo: This is why I swear off foreign apples. Jag tapapde bort ett äpple i sovrummet och hittade det två månader senare när ajg sammsög under sängen. Det var fortfarande grönt, blankt och ganska hårt och bara lite skrynkligt av att ha rullat runt mycket. Uuääh. Men HEJ Konserveringsmedel!

/L.

Johanna sa...

Eff: Nä, de låg i skafferiet först och då hände ingenting. Kan bero på att skafferiet fan är kallare än kylskåpet.. men i fönstret får de lite sol och ligger precis ovanför elementet. Jag har helt uppenbart fått helt sjukt miffade avocador!

Liza: Ja men verkligen, fräscht ellerrr?

Anonym sa...

Min karl är djupt övertygad om att alla dagligvaruhandlare som säljer omogna avocadoer (betoningen på o:et i slutet) borde skjutas. Eller åtminstone spöstraffas.

Anonym sa...

Det låter högst onormalt. Lägg dem i en plastpåse tillsammans med ett par äpplen, det fungerar faktiskt. Testa INTE ugnen, jag gjorde det en gång och resultatet var hemskt.

Hoppas allt annat är bra med dig. Är fortfarande mkt avundsjuk för New York-resan...

Tschüss,

Chipsid

Anonym sa...

detsamma sker med mangoer (mangos?) för mig. de mognar fan aldrig och när de ska vara mogna smakar de konstigt. och mango är mitt nya beroende, så det är lite svårt för mig det här. jag åker runt i stan och letar mogna mangos! snyft! men lycka till nu med den färgblinda citronen....

eff sa...

L, nein!

Johanna sa...

Jaokim: Jag är naturligtvis djupt övertygad om precis detsamma!

Ingrid: Äpplen alltså. Då måste jag bara skaffa ett par såna först! Man kan ju tycka att med allt vårt avokado-konsumerande på gymnasiet så borde vi ha sett det mesta vid det här laget, men det här är de segaste jävlarna jag någonsin stött på. Allt bra, NY var typ hur bra som helst och lite till. Hoppas du mår bra!

Mim: Det kan eventuellt vara en konspiration? Mango som är så gott, jag hittar aldrig ens några mangor (?) när jag letar. Ska det va på det här viset?

Urologen sa...

Avocados lever ett eget liv, och bär ibland någon slags grudge mot de stackare som har tänkt inmundiga dem.
Därför kan dylikt hända.
Bli inte förvånad om de, när de väl blivit ätmjuka, är fyllda av bruna trådar och har en förfärlig eftersmak.

När man har tur, är avocado gott.

Anonym sa...

nej, det ska inte vara såhär! mer mogen frukt åt folket. har man julafton hittar man två enorma mangor för 20 på sunk-livs i hökarängen. omogna givetvis.