fredag, augusti 11, 2006

Tips.

fredag, augusti 11, 2006
När Expressen tog beslutet att möjliggöra kommentarer från läsarna till de flesta artiklar i nätupplagan, ja då anade man nog inte vad som komma skulle. Någonstans verkar en seglivad övertygelse om vuxna människors ..tja..vuxenhet leva kvar, och denna kommentarsfunktion borde väl begrava denna övertygelse en gång för alla. Att tillhöra skaran som benämns 60-talister är ingen garanti för att kunna hålla tillbaka impulsen att kasta sig över tangentbordet och ilsket knattra fram kommentarer om politiker, Carola eller Linda Skugge.

Jag har fram tills för ett tag sedan undvikit att läsa kommentarerna, eftersom de ofta är av typen "Fan vilken jävla surfitta du e" (till typ samtliga kvinnliga skribenter). Men så insåg jag att det är inte bland artiklarna om politik eller krönikorna man ska leta, nej, man ska ta sig tid att hitta den mest meningslösa lilla nöjesnotisen och där njuta av visheterna som Expressens läsare delar med sig av.

Idag kan man tillexempel läsa om hur Dave Navarro, efter skilsmässan från Carmen Electra, fått ihop det med Jenna Jameson (bekräftat av Jamesons taleskvinna). Det hade räckt med att läsa rubriken "Porrstjärna snodde Electras man" och kolla på de medföljande bilderna (en av Navarro, en av Jameson) för att förstå innehållet i den 10 rader långa notisen utan att ens klicka på den, men när Expressen även lagt ut en förfrågan om läsarnas reaktioner på denna oerhörda nyhet så måste man bara klicka.

Naturligtvis är många av kommentarerna av typen "men åååh hur orkar ni bry er om en sån här skitnyhet", vilket alltid triggar igång de som inte visste att de brydde sig men som nu högaktar denna nyhet framför alla andra. Då kan man läsa lysande kommentarer som:

Dave är säkert bra i sängen också men han har ju dumpat carmen förmodligen för att han älskar Jenna mer. De som gått in på den här artikeln tycker nog att den var viktig att läsa så varför skulle de läsa en annan artikel då? Alla som lyssnar på Red hot eller janes adiction är nog intresserade av att läsa detta.

Som svar på alla hyllningar av Jenna Jamesons förmodade skicklighet i sängkammaren.
Sedan har vi de som inte bryr sig, utan efterlyser lite riktiga nyheter:

Rubrik: Vem bryr sig om detta?
Lägg in lite bilder på C. Electra istället...


Och sist men inte minst, de riktigt tunga beteendevetenskapliga analyserna:

Bra sex är viktigt för mannen i ett förhållande.
Det får han garanterat med Jenna Jameson.
Vad Carmen Electra kan prestera vet vi ej.


(ty för en kvinna är samlag lika viktigt som ett arbete, och hon skola se på samlaget som hon ser på sitt arbete och vore detta arbete att ha betalda samlag inför en kamera så skola hon ta med sig arbetet hem och välsigna sin make meddels sin yrkesskicklighet)

13 kommentarer:

Ataharis sa...

Hahaha, huvudet på spiken JOhanna, som alltid! Sen suckar jag ju också.

"Bra sex är viktigt för mannen i ett förhållande.
Det får han garanterat med Jenna Jameson.
Vad Carmen Electra kan prestera vet vi ej."

Att det ens finns folk som uttrycker sig så, på nån slags inbillad kvasi-kanslisvenska, i tron om att det skulle ge dem större validitet. Suck, suck och åter suck. Folk som kommenterar så (inkluderar även de andra exemplen du tar upp) måste väl ändå kunna kallas pöbel...?

Anonym sa...

Vansinnigt roligt! Tack för det morgonskrattet 8)

Like A Bad Girl Should sa...

Amen, fader, amen.

Lina sa...

Den sista är nästan lite poetisk tycker jag.

eff sa...

Hoho! Sanslöst roligt.

Vet inte riktigt vad jag ska skriva mer. Känns som du sagt det mesta som går. Mörkrädd blir jag i alla fall. Samtidigt som jag känner att jag nog är bättre än ganska många andra människor i det här landet. Muahaha.

Anonym sa...

ett bra tips för en regnig dag alltså! läsa igenom kommentarerna på expressen.se. Det ska jag komma ihåg. De verkar ha tagit bort funktionen på Skugges blogg? Annars brukar de vara rätt... eh.. färggrannat där.

Urologen sa...

Om du kortar ner den där sista klokheten, kan den ha en chans i omröstningen om vilket det elfte budordet bör bli.

Johanna sa...

Trulsa: Ja säg är inte mänskligheten fantastisk? Och ja, jag är benägen att kalla dem pöbel (men bara när de inte hör).

Melinda: Varsågod!

Lina: Han hade fått extra poäng om han hade gjort kommentaren till en haiku-dikt.

Eff: Ja det är verkligen en egoboost av sällan skådat slag, "wow, jag är rätt smart i förhållande till många andra".

Anna: Ja, om inte Expressen gjorde det så hoppas jag att Skugge gjorde det i ren självbevarelsedrift. Okej för att hon inte är världens mest sympatiska människa, men när kritiken är av typen "det är bara för att du inte får nån kuk" så känner man kanske att det är dags att lägga ner. Men definitivt ett tips, alltså!

Max: Du kan kalla mej Moses.

Anonym sa...

jag älskar din blogg, johanna!

Johanna sa...

Linda: Men gulle!

Cliff Hanger sa...

...sedan finns det bloggare som bloggar om fåniga kommentarer på fåniga artiklar...sedan finns det bloggare som kommenterar på bloggar om kommentarer på fåniga artiklar...

Johanna sa...

Cliff: Oh ja. Sen finns det bloggare som kommenterar på kommentarer som handlar om bloggen som handlar om fåniga kommentarer på fåniga artiklar. Och jag tror att det var det som benämndes som The Circle of Life i eposet Lejonkungen.

eff sa...

Man behöver inte mask för att meta.

Zing!