fredag, november 04, 2005

..På havets vågade, vågade, våg så skummet yyyyrde..

fredag, november 04, 2005
Jo det här med min Finlandstripp. Inte så exotiskt för oss svenskar kanske, men Shaun fyllde 29 och har aldrig i sitt liv satt sin fot på ett kryssningsfartyg, än mindre ett kryssningsfartyg fullt med asfulla svennefamiljer och finnar i läderväst. Så det var dags. Vi bodde i värsta sviten på 40 kvm och fick skitstor frukost serverad av artiga tanter med såndär frukostvagn de två morgnar vi spenderade ombord. Lyx! Vi hade dessutom tv i båda rummen, och en kanal som jag definitivt skulle betala för att ha hemma - kanalen visade live and direct från fartygets nattklubb. Inte nattklubben som spelar discomusik av nån himla dj, utan nattklubben med liveband som spelar covers för folk som vill bugga och dansa kasedans. Så sjukt bra. Man såg scenen och hela dansgolvet, och i princip behövde man inte lämna hytten. Man kunde bara gå på sponken, slå på nattklubbskanalen och njuta av åsynen. Förstår ni hur, i vanliga fall timida men nu apfulla och pilska, människor dansar när bandet stämmer upp i "le freak" kl. 02 på natten? En syn för gudar! Annars bevittnade vi en stabil fight mellan tre tonårszigenare och en svennefamilj under karaoken, samtidigt som vi sippade på våra drinkar som var dekorerade med självlysande neonstavar. På Östersjön intet nytt, med andra ord.

Det var en jävla sjögång förresten. Och vädret var strålande i Helsingfors, så vi kunde lugnt strosa runt i solskenet och förfasas över de höga priserna på allt. Liksom typ 80 spänn för två pompa och lärre på ej namngiven hamburgerkedja, niggah please!

Men nu tillbaka till vardagen. Jobba på fritids idag, äta på Primo Ciao Ciao med lingonord ikväll. Lyxpizza, I love you.

1 kommentarer:

victor sa...

omfg. by the way, svara på feministmailet! puss!