måndag, september 28, 2009

Jo men det finns hopp, faktiskt.

måndag, september 28, 2009
Jag vet inte riktigt hur det gick till, men min måndagslektion med en liten grupp åttor som i huvudsak ska ägnas åt ashärlig satslära och implementerandet av skrivregler har i smyg förvandlats till typ grundkurs i hbt. Efter förra veckans diskussion om transvestitism vs. transgender då en elev även alltså outade sig som eventuell transvestit så hade vi idag en lång diskussion om huruvida alla bögar är.. and I quote.. "biffiga" och spanar in killar på gymmet (vilket alltså förklarar varför de är så biffiga). Långsamt gled vi sedan in på huruvida lebb är en okej förkortning av lesbisk (negativa konnotationer då det är för likt ordet läbbig, enligt en av eleverna) och hur det kommer sig att en del människor lever i flera år med en partner av motsatt kön för att sedan lämna dem för en partner av samma kön som de själva. Allt detta för att en av eleverna sett något på tv om hur svenska kvinnor var upprörda för att.. and I quote once again... "mannen typ har gått ut och köpt kondomer och sen gått för att träffa andra killar".

FYI kan jag meddela att majoriteten av eleverna i gruppen inte tyckte att det spelade någon roll om ens partner var otrogen med en kille eller tjej. Otrohet är otrohet. Sedan klämde en av killarna i med ett rungande "KÄRLEK HAR INGET KÖN" och då ville lilla frökens hjärta spricka av stoltma och ömhet.

8 kommentarer:

Bel Hamim sa...

Nämengud, den där sista raden fick mina ögon att tåras nåt enormt... Nuttepluttesnutte!

eff sa...

Fan om man haft en svensklärare som du, så jävla gött det hade varit. Hade säkert varit för dum i huvudet för att fatta det när det begav sig, men ändå.

victroll sa...

men alltså! *böla* nu vill jag också bli lingvist.

Hanna sa...

Heh, och jag hade också behövt en urbra lärare i svenska, jag menade ju självklart GALET.

Hanna sa...

Den senaste tiden har jag varit gaket upprörd över alla inkompetenta såskoppar som besitter alla möjliga allsköns jobb och har NOLL kompetens. Det får mig att få ett falling downutbrott (minst ett varje dag faktiskt) men du är fanimig rätt person på rätt plats. Jajjemen.

Karin sa...

Jag önskar att min svensklärare hade varit mer som du. Istället pratade hon om moräner (fråga mig inte, det är mitt bestående minne av henne. Moräääääään liksom.) och lyckades få litteraturvetenskap tråkigt. Det hade varit sjukt mycket roligare och mer nyttigt om vi pratat om HBT-frågor.

Oscar sa...

Åh, jag blir så lycklig när jag läser sånt här! Gud vad jag blir glad!

Soni sa...

Men vad jag undrar är, vad är det egentligen med ämnet satslära som provocerar fram dessa diskussioner?