söndag, september 20, 2009

Dagens insikt.

söndag, september 20, 2009
Jag vet att ämnet "helt jävla störda tatueringar i Miami Ink" diskuterats till döds. Klassiker: kärringen som ville tatuera in en halväten grilled cheese sandwich på vilken Jungfru Maria lite otippat hade dykt upp. Hon ville naturligtvis föreviga den halvätna mackan på sitt ena bröst eftersom hon lyckats sälja den på eBay för ett helt vansinnigt pris. Men grejen är att i det fallet så är hon uppenbarligen galen. Man kan inte kräva normalt estetiskt tänkande av en tvetandad tant som säljer halvätna grillade mackor med religiösa motiv på eBay, det säger ju sig självt.

Däremot tittar jag nu på ett avsnitt där en snubbe kommer in och vill tatuera en döskalle. Fine. Men han vill att det ska komma eld ur ögonhålorna. M'kay. Darren blir entusiastisk och ba "i'm gonna surround it with fire, yeah, that'll be cool". Mmmm'kaaaaay. Sedan kommer dödsstöten. Snubben vill att döskallen ska ha BEN. Darren börjar flacka med blicken. Kameran zoomar ut.

Snubben har inga egna ben!

Han har stålpinnar till ben och det är naturligtvis en krigsskada. Okej, till och med Darren fattar ju att en brinnande döskalle kommer se helt jävla vanvettig ut med ett par ben. Problemet är liksom att snubben med krigsskadan nu har satt igång sin klassiska Miami Ink-tirad om vad tatueringen symboliserar för honom. Naturligtvis symboliserar den benen han blivit av med i kriget. Hur säger man till en kille som kommer få gå omkring resten av sitt liv på stålpinnar att hans tatueringsidé, som betyder så mycket för honom, är helt bananas? Att det går emot alla estetiska principer att göra en tatuering som garanterat kommer bli skitful? När Darren nervöst och diplomatiskt försöker lägga fram detta faktum inför den benlösa snubbens helt uttryckslösa ansikte så känner jag att jag verkligen inte är avundsjuk på hans yrke. Hur många dumma idéer måste man övertala folk att glömma? Hur många gånger måste man bara suck it up och tatuera ett motiv som ser, well, förjävligt ut? Om vi bortser från att jag suger på att rita och att jag tycker det verkar lite äckligt att trycka nålar i folk så är nog tatueraryrket ingenting för mig.

4 kommentarer:

Sulla sa...

Han skulle alltså göra en huvudfoting? Skulle det vara skelettben eller levande ben? Det är ju skitbra! Helt galet och skitfult men skitbra!

Jag fattar inte alla dom där minnestatueringarna som ska representera saker. Speciellt sånna saker. Som snubben som skulle tatuera in vadetnuvar för att minnas att han hade ramlat från 16e våningen. Som att man skulle glömma det? Amerikaners totala oförmåga att vara nyanserade och undvika att vara groteskt övertydliga förbluffar mig hela tiden.

Hur blev tatueringen i slutändan då? Vore ju grymt om han gjorde en dödskalle i rullstol i stället.

P.S. Min nya ligger uppe på min blogg.

Skraphogen sa...

HAHA, ja! En huvudfoting! Det skulle vara riktigt ben, alltså levande ben. Helt sjukt!!

Tatueringen blev väl helt okej tillslut. Stackars Darren lyckades övertyga honom om att göra en typ av skull & cross bones som blev.. ja.. normal och inte anstötlig.

Måste kolla in! *kollar in*

Sulla sa...

Anstötlig är det väl inga problem om den blir (det är ju bara roligt), men det är ju jävligt synd om en om man har en puckad och anstötlig tatuering utan att det är meningen. Som att man skulle tatuera in ett hakkors och sen inte fatta varför man får spö, liksom. Sorgligt.

Nå, va diggar du min då? Det är jävligt mycket jailhouse tattoo över den. Inte så snygga linjer alla gånger. Men jag gillart. Det är ju felen som gör dem roliga (som i att de onda ormarna på min underarm blev glada maskar).

Illustratören sa...

Har du inte sett den här sidan förut så är den ett måste! Tror inte jag skrattat så mycket åt någon annan sajt.
http://ugliesttattoos.com/