onsdag, september 09, 2009

Jag bloggar lite om snor.

onsdag, september 09, 2009
Något som jag gärna skulle vilja veta är hur snabbt snor egentligen bildas. Jag tycker seriöst att det är jättekonstigt att man kan snyta ur flera stora snorbobbor med bara några minuters mellanrum. Alltså sådär så att det känns som om man tömt alla kanaler och rör inblandade i processen riktigt jävla ordentligt. Det känns inte okej liksom!

Något jag är väldigt glad över just nu är att jag aldrig någonsin gick på den där myten om att snor är hjärnsubstans. Fatta vad det skulle innebära efter att ha avverkat 12 (tolv!!!!!) paket näsdukar på två dagar.

OBS! Känsliga läsare varnas!!
Känner även att jag vill dela med mig av min morgonrutin idag. Vaknade kl. 08.00 av att jag har svårt att andas. Luftrören mår sådär. Stapplar in till min kille, som är livrädd för att smittas och sover i vårt gästrum, och väser "hello, i'm having real trouble breathing". Han studsar upp och börjar genast prata om vårdcentralen och läkare (han är övertygad om att jag kommer dö i Svinis), men som den astmatiker han är råder han mig att dricka svart kaffe då det ska vidga luftrören. Jag gör en kopp Nescafe (orkar ej göra normalt kaffe), tar mig en Bromhexin och ba njuter av tillvaron. Sedan börjar jag hosta. Host, host. Host, host, host. Tårarna rinner. Host, host, host. Som grand finale går jag ut i badrummet och ba, *barf*, kräks upp typ en deciliter slem som har legat och softat i mina luftrör under natten.

Så ovärdigt.

3 kommentarer:

Jenky sa...

Stackars Joshi! Just slem är det värsta jag vet när jag är sjuk. Eller det värsta är nog; hosta, hosta ut och precis när man är på väg att spotta ut det så slinker det tillbaka ner igen. Antingen kräks man då ut det eller får extrem slemångest. Eller båda delarna. Visst va? Fy fan... Krya på dig!

Liza sa...

alltsa nu gar du inte och dor, jag orkar inte med det, allt blir sa jobbigt da. jag ar inte radd for svinis, om du ar sjuk nar jag kommer hem sa ska jag ta hand om dig. jag ar inte astmatiker och inte radd for grisar.

Skraphogen sa...

Liza, oroa dig inte mitt under pågående semesterfylla! Jag är vid mycket god vigör. Lite slemmig sådär på det stora hela, men trynet och knorren har iallafall försvunnit.