lördag, september 12, 2009

Skräphögens.

lördag, september 12, 2009
Något jag verkligen haft tid att förkovra mig i under min konvalescens är ... eh... ja... bloggosfären. Jag har läst bloggar jag älskar, bloggar som får mig att se ut såhär: o_O, hittat bloggar jag önskar jag hittat tidigare, hittat bloggar jag önskar att jag aldrig hittat, och så vidare i en hel jävla evighet.

En grej som jag tycker är lite härlig och lite irriterande på en och samma gång är hur jäkla oinsatta en del bloggare är. Och med en del menar jag kändisbloggare. Alltså kända människor som började blogga typ här om dagen och i vissa fall bloggare som blivit så kända att de nu är mer kända för att vara kända än vad de är kända för att blogga. Hängde ni med? Jo iallafall. Det som är roligt med dem är att de inte tar del av (här kommer det igen) bloggosfären. De finns där och är en del av den, men de tar inte del av den. I deras värld existerar inte andra bloggare om de inte också är kändisar eller en nära vän/medarbetare. Alla andra bloggare som trots allt finns därute börjar först existera i det ögonblick de tar ett steg in i andra medier eller börjar tjäna stora summor pengar.

Okej, poängen är att mina fördomar säger mig att den här typen av bloggare (den oinsatte kändisbloggaren) är lite för gammal alternativt bara allmänt för osavvy när det kommer till da internätz att de inte förstår hur saker som till exempel domännamn fungerar (eller hur man bemöter troll, men det är en diskussion ni kan läsa mer av hos till exempel Sleepless).

Att Kenza, Kissie och Mogi har webadresser som består av namnet plus ett s, det är kanske inte så konstigt och kan bero på olika saker. Till exempel att någon var snabb att regga en domän med bloggarens namn.se med förhoppning om att sälja den lagom dyrt när bloggaren kom på att han/hon nog ville ha en enklare adress för sina evigt växande fanskaror. Har hänt typ en miljard gånger tidigare under internets levnadstid. När jag ser att adressen till Kenzas blogg är kenzas.se så är föregående resonemang det första jag tänker på. Kanske tänker jag på ett härligt genitiv-s.

Alla tänker tydligen inte likadant. När allas vår favoritvideobloggerska Mogi började dyka upp i sammanhang utanför bloggen, typ radio osv, så började hon även existera för kändisbloggarna. Och helt plötsligt är hennes bloggalias Mogis. Mogis! MOGIS! Jag vet inte hur många gånger jag har sett henne omnämnas som Mogis den senaste veckan. Och jag ser det bara hos kända människor som bloggar. De har lärt sig att länka, och när de länkar ser de "mogis" i adressen och så antar de att jaha, hennes bloggalias är väl Mogis dårå. Liksom okej, jag tycker inte att Mogi är ett särskilt härligt alias. Men varför i hela friden skulle en piffig överklasstjej från en av Stockholms mest välbärgade förorter välja att kalla sig för Mogis? Endast en välplacerad konsonant ifrån.. ja ni vet!

Jag undrar, när de frotterar sig med sina likar på exklusiva medlemsklubben (eh) Noppes och skymtar Kungens bff i vimlet - tar de då en bild, postar den på bloggen och skriver: "Kolla, jag träffade Noppes igår" ?

0 kommentarer: