fredag, oktober 02, 2009

Achtung!

fredag, oktober 02, 2009
Måste bara berätta om en så himla sjuk vikarie som bevistat min arbetsplats på sistone. Redan första gången jag såg honom kände jag liksom att wehey, vad har krupit fram ur Narniagarderoben nu? Han är lång, mager och gammal. Han bär svart kostym och har en röst man oftast hör ljuda från en predikstol. Han svävar liksom i landet mellan Laestadian och gammal svartrockare. Inte förrän man haft en konversation med honom går det att riktigt avgöra om han är god eller ond. Å andra sidan så går det jävligt snabbt att fastställa att han nog dansar horisontalmambo med Hin Håle så fort tillfälle ges när man väl konverserat honom en gång eller två.

Efter att han högljutt förbannat RFSU, Madonna och på något sätt även förnärmat lyckats komma fram till att min kollega menade att han var pedofil då han följt med en elev till toaletten (min kollega är mentor för nämnda elev och undrade bara vad som hänt under lektionen för att en sådan drastisk åtgärd skulle tas till) kände jag ändå att han toppade sig själv nu i veckan. En av mina elever satt under lunchen och beklagade sig över sin "fett skumma tyskavikarie". Jahupp, tänkte jag, det kan väl bara handla om en vikarie? Mycket riktigt. Min elev var försatt i något sorts milt chocktillstånd då han berättade att denne man först begärt att åttondeklassarna skulle stå på led utanför klassrummet, därefter släppt in dem och genast med hög stämma börjat sjunga en för eleverna helt okänd tysk sång. Efter vers och refräng tittade han bistert ut över klassen och sade med gravallvarligt djup stämma: ANTECKNA DET JAG SJUNGER!

Och som de antecknade.

Min elev tittade förtvivlat på mig över riset och sade: "Johanna, jag antecknade som fan. Men jag förstog ingenting. Jag skrev och skrev, hachma yohoo rachmi spachmi hej och hå. Jag har en hel sida i min anteckningsbok med helt obegripliga anteckningar. Hoppas det inte blir läxförhör".

4 kommentarer:

cecilia sa...

hahaha!

Malin sa...

Haha! *älskar din blogg*

NCF sa...

anteckningarna låter lite som arameiska. Du vet "eloi, eloi, lema sabachtani?" vilket även jag skulle ha skrivit (med stora bokstäver) i min anteckningsbok om jag blev utsatt för en sådan lärare.

anna sa...

Ha ha ha!