lördag, oktober 03, 2009

En dålig linsvecka.

lördag, oktober 03, 2009
Skulle ta ut mina linser en kväll för ett tag sedan. Eventuellt var jag lite på pickalurven när jag utförde detta precisionsmoment i min aftontoalett och jag kommer ihåg att jag liksom missade att peta ner min ena lins i linsbehållaren och att jag råkade sprätta ner den i handfatet istället. Fick upp den, lade ner den i burken och fortsatte med min andra lins. Försökte vara extra försiktig för att inte göra samma misstag som med första linsen och lade noggrannt ner den i sin behållare.

Dagen efter sätter jag i mina linser och går till jobbet. Så långt inga konstigheter. Först när jag läser en text på jobbet inser jag att mitt synfält inte beter sig normalt. Det känns som om jag kollar i kors och jag känner mig nästan lite full. Inser att jag stoppat in högra linsen i vänster öga och vice versa. När jag kommer hem tar jag av mig linserna, lägger höger lins i höger behållare och vänster i vänster.

När jag morgonen därpå ska peta in dom där jävla linserna igen så är höger lins spårlöst försvunnen. Den ligger inte och skvalpar i sin vätska och jag petar frenetiskt runt i behållaren och tror att jag blivit galen. Häller ut linsvätskan, men ingen lins ligger fastklistrad mot behållarens kanter eller ens i locket. Kommer fram till att jag måste gjort en s.k fyllesprätt och alltså missat behållaren för att sprätta ner den i handfatet och spola ut den i avloppet. Svär och tar fram en ny månadslins ur förrådet. Blir sen till jobbet.

Jag vet inte vad jag gjort för att förarga synfelsgudarna, men dagen efter beter sig min högra lins jävligt märkligt. Jag ser liksom sämre med linsen i, än utan. Tänker att jag nog har skit på linsen. Problemet är bara att allt eftersom dagarna går så ser jag bara sämre och sämre med mitt högra öga. Om jag blundar med vänster öga så är höger ögas synfält helt suddigt och grått. En kväll tar jag ut höger lins och svär. Vad har jag gjort för att förtjäna detta, liksom? Ska jag behöva slänga en till lins? Jävligt irriterad är jag vid det här laget, kan jag meddela.

Jag klampar surt ut i badrummet på morgonen och stirrar på min lilla linsbehållare. Why have you forsaken me? Vi som brukade vara så bra kompisar. Grymtar till och skruvar av locket på höger behållare. Petar upp linsen på höger pekfinger. Blänger illvilligt på min fiende och inser att hallå, ser den inte jävligt stor ut? Lägger huvudet på sned, pannan fortfarande rynkad, och tittar lite till. Jo. Den är tamejfan jättestor. Drar lite lätt över linsen med tummen. Den delar sig. Inte i två halvor. I två linser.

Jag har gått omkring med två jävla linser i mitt högeröga i flera dagar. No friggin' wonder att jag inte sett ett skit!!!!!!!!! Alltså ursäkta mig, men vart FAN var den linsen någonstans? Jag petade ju runt som en besatt i den där jävla behållaren. Ändå hade den hittat någon liten yta att bara klistra sig fast vid och ba "hee-hee, i'm slick". Så jävla sur.

5 kommentarer:

André sa...

Den jäveln kanske gömde sig på locket?

Hanna sa...

Vet ju inte om du kan ha engångs men annars rekommenderar jag verkligen. Om man beställer över nätet är det knappt nån prisskillnad.

Szofia sa...

Gah! Dessa eviga linsproblem. Känns som man varit med om alla varianter. Laseroperation ftw.

Ida sa...

Alltså seriöst det där har hänt mig men jag upptäckte det rätt fort iofs ;)

Rob sa...

Hade en granne som, i bästa Kramermanér, kom instormande med ett uppspärrat rött öga: "Fan Rob, det ska finnas en lins därinne nånstans, men jag hittar den inte! Kan du kolla?"
Varvid han lägger sig på rygg, halvvägs upp på diskbänken och stirrar in i lysröret med sitt uppspärrade röda öga.

Men, nej, jag såg ingen lins därinne, men det var en väldigt udda uplevelse! Och senare kom det fram att han gjort samma sak, stoppat in två linser i samma linsfack, och sedan två linser i samma öga...

Ergo: Fibbla inte med linser på fyllan