torsdag, november 27, 2008

Saker som gör mig vansinnig!!

torsdag, november 27, 2008

Man kommer till tunnelbanan och har så att säga lite ont om tid. Man kan höra det där lilla plongljudet som betyder att nu snart kör tåget in på stationen. Man störtar mot den rätt långa rulltrappan, bara för att bli omkörd av en kvinna med stor barnvagn. Kvinnan beslutar sig för att ställa sig precis i mitten av rulltrappan. Likt en kommunaltrafikens Gandalf står hon där. "None shall pass!". Man inser att man nog kommer missa sitt tåg. Man blir arg. Man tar en bild med mobilkameran i smyg och skriver ett surt blogginlägg. Man känner sig lite gladare.

20 kommentarer:

virvla sa...

gör mig också vansinnig. de borde alltid behöva ta de äckliga kissluktande hissarna! jag har aldrig stött på någon som INTE har ställt sig smack i mitten heller, nejnej huvudsaken är ju att deras dyra jävla buggaboo inte stöter i någon del av rulltrappan och blir SMUTSIG. gud förbjude.

Annelie sa...

Att du en bild var absolut roligast!

Annelie sa...

TOG en bild skulle det stå förstås.

Prankmonkey sa...

Småbarnsföräldrar är som den sydafrikanske ambassadören i Dödligt vapen 2. Ond, men med "dipplomaaatik immjunnitti".

Anonym sa...

Och sedan blir ni med barn och kör barnvagn själva och kommer till det där oundvikliga valet, hissen eller rulltrappan, hissen eller rulltrappan? Hissen luktar ju så hemskt och om lillen mot all förmodan skulle sträcka ut handen och TA på hissväggen inuti kan han ju spontanavlida av urinsjukan, jag tar rulltrappan, men det är ju så jävla läskigt för man har ju läst om att handtagen på barnvagnar har knäckts vid mer belastning än den vanliga och då störtar ju ungen till sin död eller kanske fortsätter att rulla på perrongen och hamnar under ett tåg och det sista man hör innan tåget rusar in på perrongen och krossar honom är "Pappaaaaaaa", så jag ställer mig så här mitt i, så att OM något händer kan jag snabbt rusa vid sidan om och fixa det. Nästa gång ställer jag mig underst.

/Max

Johanna sa...

Max, käraste, säkerhet och noja i all ära. Jag trashar absolut inte föräldrar med vagn i allmänhet. Jag har själv kört vagn med bebbe i många gånger, andras bebisar dessutom - då är man ju ännu mer nervös för att minsta grej ska hända (ba eh sorry, jag hade sönder ditt barn..). Och det är klart man skippar hissen ibland, men jag har fan aldrig ställt mig mitt i rulltrappan på det där sättet. Och erfarenhet säger mig att ungefär 9 av 10 vagnförare ställer sig vid sidan så att andra faktiskt kan gå förbi. Men att köra om någon, som uppenbart ska med ett tåg som går ungefär nu pch sen ställa sig mitt i rulltrappan (vilket alltså innebär att mamman i fallet inser att hon själv inte kommer hinna med detta tåg, eftersom rulltrappans fart ner inte korrelerar med tågets fart in på perrongen) - det är fan inte acceptabelt beteende i kommunaltrafiken.

Anonym sa...

Det är förstås korrekt, jag ändrar mig, döda bitchen, en fot i ryggen kanske nästa gång?

/max

Johanna sa...

Max: Haha, nej! Det går ju ut över det stackars barnet. Och hen lär ju få det problematiskt som det är med en sådan mor..

eff sa...

Johanna: en tidig julklapp till dig finns här.

Johanna sa...

Eff: You are KILLING ME! Typ det bästa jag sett på länge!! En stor störd julkram ska du ha.

eff sa...

"A lost love affair, ancient Egypt, pyramids and skies on fire, a young queen, magic, the afterlife, Anubis, the Underworld, Vampires... Music Video with a story. Lots of CG special effects. Take note, the costumes are deliberate. The muse wears a bit of ancient Egypt in the present... and the Egyptian queen wears something from the future. A clash of worlds and icons. The lead singer's hair is purposely messed up, his character in chaos."

Johanna sa...

Alltså 1: "the lead singer's hair is purposely messed up" = lol-festival utan dess like.
2: sista sekundrarna när han och tjejen åker på den lilla "båten" på "nilen" med "pyramiderna" i bakgrunden. Åh herre. Det tål att ses om.

eff sa...

Själv tycker jag "the costumes are deliberate" är en fantastisk fras.

eff sa...

$14.99 baby!

Anonym sa...

Suck. Jag vill upplysa om att det kan vara jävligt mickligt att manövrera en barnvagn i rulltrappa. Särskilt om den är tung eller instabil av andra skäl. Hon gjorde det med största säkerhet inte för att jävlas med dig, hon har väl ändå inte ögon i nacken? Jag har själv varit nära att fastna med både jackan och håret i rulltrappan när jag stått för långt åt sidan. Men du verkar ha noll tolerans för andra än dig själv. Det var sista gången jag besökte din blogg, nåt ytligare får man fan leta efter.

Johanna sa...

Anonym: Som du hade förstått om du hade läst mitt svar på tidigare kommentarer så vet jag att det kan vara knepigt att manövrera barnvagnar i rulltrappa. Mitt förslag om man har en så tung och instabil barnvagn att man måste stå i mitten av rulltrappan för att man är orolig för att man ska komma ner helskinnad är att inte ta rulltrappan. Om inte för dina medpassagerares skull, så för ditt barns. Min station har en fungerande hiss. Den dög tydligen inte i det här fallet.

Ögon i nacken är inget jag förväntar mig någon ska ha, men som jag skrev i en tidigare kommentar (man får gärna läsa dom om man ska kommentera själv): hon körde alltså om mig (och två personer till) på väg till rulltrappan. Hon var mycket medveten om att vi kom bakom henne, och hon var mycket medveten om att vi inte skulle kunna komma förbi henne heller.

Jag har extremt hög tolerans för min omgivning, men jag förväntar mig hänsyn precis på samma sätt som jag visar hänsyn. Speciellt på offentliga platser, där alla vi som lever i samma stad måste samexistera. Tyvärr är många föräldrar inte beredda att samexistera med några andra än sina egna barn och andra barnfamiljer. Notera att jag säger många nu, inte alla.

Att det här var sista gången du besökte min blogg är inget jag kommer ligga sömnlös över. Jag tvekar verkligen till att du behöver leta särskilt intensivt för att hitta något ytligare i den svenska bloggosfären, men jag önskar dig lycka till i din jakt på en blogg med tillfredsställande djup. Buh-bye.

0taxidermy0 sa...

Anonym: Vad fan har man för hår/jacka om man ofta känner att man håller på att fastna med dem i rulltrappan?!? Jag känner liksom att en klippning och ett jackköp borde vara högt uppe på dina att-göra lista!
Jag har också manövrerat barnvagnar på t-banestationer. Hissen är guld. Kiss är sterilt, kom ihåg det.

eff sa...

Jag som trodde Gene Simmons fortfarande var viril.

Johanna sa...

Hahahahaha!

olleolleolle sa...

Nirvanas Krist Novoselic, som ung och full, gör ett anförande mot "folk som står på rulltrappor". Han är sist i videon, och har fått mig att tänka på sig, flera gånger. Minnesvärt.

Vacker bild i blogginlägget, du. Självhögtidlig rygg.