tisdag, juni 05, 2007

Jo just det.

tisdag, juni 05, 2007
Jag är ju lite efter med att kommentera saker på grund av (tack vare?) min lilla semester. I vanliga fall skulle jag släppt det och väntat på nästa sjuka medierapportering, men den här gången går det bara inte.

Angående den polska debatten om Tinky-Winkys eventuella homosexualitet så är det såklart trist om man ser det som ett symptom på polska regeringens (och samhällets?) syn på homosexualitet. Men det bisarra är ju att de är så jävla efter! Det var ju flera år sedan som någon amerikansk dåre var Tinky-Winky på spåren och folk bah "Har du hört att den lila Teletubbien är gay?", och då hade Teletubbies varit ett populärt program länge och inga föräldrar "stormade" över att Tinky-Winky var den som blev mest förtjust i den rosa ballerinakjolen som Tubbiesarna hittar i ett avsnitt. Och skälet till att inga föräldrar ringde ner medierna var för att de fattade något som dessa, ofta högerkristna, dårar inte verkar ha fattat: att Teletubbies är ett program om gulliga små aliens som kramas och att allt är hittepå.

Alltså för det första: Hör ni själva hur det låter att diskutera den eventuella sexuella läggningen hos en fiktiv figur i ett barnprogram som går ut på att ett gäng små figurer studsar omkring i ett landskap och kramas och visar filmer på sina magar? Men hör ni inte? Det är som att titta på Björnes magasin och diskutera huruvida Snigel och Hugo har ett inter-racial relationship typ. Alltså figurerna finns inte på riktigt, och därmed finns inga handlingar utanför det vi som tittare ser. Det är alltså ingen idé att diskutera vad som eventuellt pågår när tittarna inte ser på. Vi kommer inte hitta Tinky-Winky svingandes bira och/eller snorre nere i Soho eftersom att 1) Tinky-Winky inte har ett liv utanför de 20 minutrarna vi ser de olycksaliga dagar då vi tittar på Teletubbies, och 2) Teletubbiesarna bor inte ens på den här planeten (argumentet för folk som är intellektuellt slappa).

Såvida vi inte faktiskt får se Tinky-Winky och Dipsy (den andra teletubbien av "manligt kön") gå deep down and drrrty i programmet så finns det ingen homosexualitet att ens börja diskutera.

För det andra. Om vi ändå ska ta diskussionen dithän så finns följande fakta att ta hänsyn till (och dessa faktorer uppmärksammades och diskuterades av mig och mina vänner för nästan tio år sedan när en av oss kom hem från London och visade detta högst märkliga tv-program för resten av oss)..

Ärade jury, dessa är bevisen för att den fiktiva utomjordingen Tinky-Winky är homosexuell:
1. Han är lila
2. Han har en triangel på huvudet
3. Hans personliga gadget är en röd handväska

Om vi först utgår ifrån att Tinky-Winky faktiskt är av hankön måste vi även göra följande antaganden om hans hemland, som vi vet består av ett rymdskepp, en grön äng och en sol med ett bebisansikte i:

1. Trianglar och färgen lila är även på denna planet en symbol för homosexualitet. Tänk det finns nog en gaymaffia ändå, om det här har spritt sig ända ut i rymden!
2. Även på denna planet vet varje heterosexuell alien med en tv på magen att endast kvinnor och fjollor bär handväska. Särskilt tjejigt röda.

Alltså Giv Mig Styrka. Jag orkar inte mer, hör ni hur stört det här är? Nu lade ju polska regeringen ner tanken på att censurera programmet, men det måste ju ha föregåtts av en diskussion liknandes denna? Jag förstår att faktumet att en av teletubbiesarna är lila och har en triangel på huvudet kan få folk att undra, men programmet är alltså skapat för barn i typ 2-årsåldern och chansen att dessa barn skulle uppfatta dessa subtila hintar till gayrörelsen och helt plötsligt byta tankebanor från "gooh gahh mat bajs leka krama" till "gooh gahh måste flytta till San Francisco och ha samkönat sexuellt umgänge" känns ju rätt liten. Jag antar nämligen att det är just detta alla Tinky-Winky-antagonister är rädda för, att Tinky-Winky ska normalisera något som de jobbar häcken av sig för att motarbeta. Och även om jag verkligen inte förstår folk som aktivt arbetar för att inskränka människors rättigheter till att leva sina liv i frid och fröjd oavsett sexuell läggning, så förstår jag verkligen inte att folk tror att det riktiga hotet mot heterosexualitetens överhöghet kommer från ett gäng små bubbelformade, färgglada aliens som säger "UH-OH" och kramas och har en dammsugare som heter Noo-Noo.

Det bevisar liksom bara vilka kulturellt retarderade jävla ollon som ingår i hela anti-gayrörelsen. Inte ens Vit Makt-grupper, som vanligtvis leder ligan för just kulturellt retarderade jävla ollon, har reagerat på att Dipsy är mörkhyad (kanske tror de att han varit på solsemester) och bah "Nooooo, vita Teletubbies kramas och bor ihop med en negertubbie!", antagligen för att till och med dom har insett vilken lönlös och sanslös idiotdiskussion det hela utmynnar i. Och det säger en hel del.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Oj, det är så mycket jag vill säga - hear hear
word!
hahaha
I love you!

Johanna sa...

Bel H: Men tack! I love you too! Pussar.

Unknown sa...

Älskar den här debatten. Löves att du verkligen ältart i ett jättelång aproligt inlägg. Kan du inte skriva ett till om samma sak, snällasnällasnälla!

Johanna sa...

Pojkfröken: Are you getting sarky with me, miss? Haha! Uppmuntra ej till dylika aktiviteter då jag med lätthet skulle kunna fylla sida upp och sida ner med det djupt störda i att debattera Teletubbies. Det bästa är ju ändå att Polen ville ge barn som kollade på Teletubbies psykologhjälp. Eh, tillåt mig undra vilka det är som -egentligen- behöver pyskologhjälp (hänvisar återigen till faktumet att debatten gäller TELETUBBIES).