torsdag, mars 22, 2007

Akut härdsmälta.

torsdag, mars 22, 2007
Alltså jag DÖR. Det här har sån otroligt hög popkulturell bizarro-faktor.

Don Bennechi uppträder på Förkväll. Jag tänker instinktivt: Lever han? Har han fått släppa en skiva? Han sjunger jättedåligt! Alltså verkligen jättedåligt, som en karaokeamatör som alla garvar åt för att det är så falskt.

Faktaruta: Don Benechi är nog mest känd för att ha varit ihop med Angelique Widengren som var den andra tjejen med jättehår i Sound of Music (bandet som Nanne och Peter Grönwall hade, stora på 80-talet med hits som "Alexandra" och "Eldorado"). Det säger en hel del om hur framgångsrik hans musikkarriär varit.

Dessutom: Killen som spelar jättesynthesizer i bakgrunden var med i en av de bästa dokusåporna som någonsin producerats i Svensk Television, Villa Medusa. Ett gäng idioter bodde i ett hus på annan ort (alperna, kanarieöarna osv) och försökte skaffa jobb och försörja sig under några månader. Det söps, bråkades och intrigerades så till den milda grad. Ett år befann sig ett gäng i typ Västindien, på ön Bequia. Bland alla deltagare minns jag bara en, en snubbe som var taxichaffis by day och hårt arbetande musiker på övrig tid. Han hade rätt kass röst och skrev sjukt smetiga och meningslösa låtar. Han skrev en låt som gänget spelade in, den hette typ "The right way to Bequia" och var ungefär så dålig som en inspelad dokusåpalåt någonsin kunde bli. Det är alltså han som sitter och kompar Don Benechi this very moment. Jag dör!

Don är så sjukt plastikopererad. Han har Joker-mun och pannan rör sig inte trots att hans välplockade ögonbryn gör det. Så jävla creepy. Han har heller ingen humor och tar sig själv på vansinnigt stort allvar, vilket rimmar illa med hans katastrofala framträdande. Otroligt roligt att han ska stämma Se & Hör för förtal efter att de hävdat att han är tillsammans med Tilde de Paula. Wow, vilken förolämpning alltså!!! Man skulle kunna tro att det är Tilde de Paula som vill stämma tidningen, men nej, det är Don. Mwahahaha.

6 kommentarer:

Anonym sa...

blir lite besviken på att du inte har med det mesta bizarra som har att göra med Don - när angelique opererat en cysta (eller fistel) i rumpan gjorde en tidning hemma hosrep. bilden till artikeln visar hur A ligger på mage på en säng, med string och synligt bandage, Don står i förgrunden med höjd knuten näve och allavbrlig min. Biltexten var ungefär "Så här stor var den" DOn visar storleken på Angeliques fistel":

Johanna sa...

Mwahahahahahaha! Jag DÖR! Det är så sjukt, så sjukt. Det sätter verkligen hans stämning av Se & Hör i perspektiv!

eff sa...

Det är nu jag faller ned på knä och skakar knutna nävar mot himlen och svär över att min TV är paj. Undrar om det finns på nätet...

Villa Medusa. Jag minns bara Kanarieöarna och lite av Alperna-säsongen. Helt jävla bananas program, rätt djärvt av Kanal 5 att betala för det (budgeten måste haft tre poster, hyra, crew och sprit). Baren med han järnrörskillen och Molle framstår ju som Cafe Norrköping i jämförelse.

Man undrar ju hur fan dom gör för att ens kalla sig artister. Kan han sålt mer än fyra skivor i Norden?

Själv undrar jag lite vad Nalle och Jugge håller på med. Det tycker jag var ett av de konstigaste och ändå mest älskvärda paren som fötts fram ur hela svenska realitymaskineriet. Jugge grät och grät och Nalle var värsta arslet men ändå snäll. Importindier, tacky shower, limousine, skolbibliotikarie, hårgelé och allt möjligt.

Johanna sa...

Jag älskade Nalles Show. Ett helt otroligt bizarrt program, men naturligtvis helt fantastiskt. Ännu bättre när båda var med i Club Goa, kommer aldrig glömma när Nalle skulle få en ny (!) cape (!!) upsydd och ville att den skulle vara i kamouflagetyg. Han stog och testkastade tyget han ännu inte betalat för för att kolla liksom kamoufleringshalten i det och fastnade i en taggig buske, medans den stackars indiern som skulle sy den stog bredvid med förfärad uppsyn.

Hanna Gustafsson sa...

Aaah...villa medusa...ah the memories!:)

Sara Ödmark sa...

Gud, jag minns plötsligt ett gammalt nummer av Okej där det var olika kändisar som önskade god jul. Bland annat Don och Angelique, i nån sorts absurd tomtedräktutstyrsel.
Wow, det hade jag helt förträngt.