onsdag, oktober 18, 2006

Bisarr duett.

onsdag, oktober 18, 2006
Okej, att Meatloaf gör en cover av Celine Dions gamla dänga "It's all coming back to me now" känns helt logiskt med tanke på låtens långa titel (jfr "I'd do anything for love but I won't do that", "Rock and roll dreams come true" m.fl) och det faktum att den helt självklart låter som en Meatloaf-låt i hans tappning. Det är elgitarr, piano och teatralisk sång - allt vi älskar med Meatloaf, med andra ord. Det som gjorde mej förvånad var alltså inte valet av cover, utan valet av duettpartner, han sjunger alltså Celine Dions gamla dramanummer tillsammans med Marion Raven. Marion Raven som är typ en 20-årig norska som hade några rätt stora hits förra året och som orsakade mindre skandal då en av hennes videor lanserades av en site med tvivelaktigt erotiskt innehåll. Marion Raven som, för oss med lite för gott minne för vår omgivnings bästa, var med i teenpopduon M2M, som i sin tur hade en jättehit med "Don't say you love me" cirka 1999.

Så Meatloaf smyger som vanligt runt på ett stort slott bland människor i historiska dräkter (denna gång en maskeradbal) och duettar loss på en gammal Celine Dion-låt i sällskap av Marion Raven. Jag tycker iallafall att det är lite märkligt.

7 kommentarer:

eff sa...

Det är alltså Marion Ravens inblandning som gör det hela märkligt, eller? Jag förstår inte (är lite trött).

Jag tycker dock det roligaste är att han heter Marvin Lee Aday, och då kan han presenteras som "one Meatloaf Aday" och man kan genast kontra med "so that's why he's so pudgy".

Borde nog lägga mig ned.

Johanna sa...

Ja, det är liksom kombinationen av celine dion, meatloaf och .. marion raven. Den är så märklig på något sätt. Och handlingen i videon, Marion är ett spöke, typ Meatloafs gamla tjej, som under en maskeradbal blir upprörd och kör ihjäl sig och nu spökar hon på Meatloafs slott och han sitter bland övertäckta möbler och du vet.. Meatloaf-sjunger. Varför gör han den balladen med en 20-årig norska liksom? Hur blev lilla M2M-tjejen Meatloafs döda flickvän? Det är så sjukt!

Victor sa...

jag som då är det i särklass största meatloaf-fan:et på den här bloggen kan bara konstatera att utan en ung mö bir det ingen meatloaf-video. jag har lite mer problem med det idag jämfört med 1991 (på hovet).

eff sa...

Man får väl anta att hon dog och blev spöke när båda var unga och ystra. Nu när han är äldre och bara kan stöta på frånskilda tvåbarnsmödrar tänker han sig tillbaka till tiden då han minsann fick klämma på lammkött utan att folk tittade snett.

Eller något i den stilen. Och Marion Raven kanske gillar köttfärslimpa något alldeles. Tänk om du mött Meatloaf själv om du varit singel, du kanske hade fallit som en fura. Han kanske är värsta charmtrollet.

You never know.

Johanna sa...

Victor: Men jag tycker det är lite soft att det oftast är hans körtjej (som han haft sen första Bat Out Of Hell, så särskilt purung kan hon ju inte vara) som sjunger när han gör duetter. Kanske därför jag vart lite förvånad, typ "vart är tjejen i den flygande sängen?"

Eff: Ja, det antar jag iskallt. Jag tyckte nämligen först också att det var lite weird att Meatloaf och Marion skulle va lovers, men det är klart att hon dog när de var unga. Hallå texten liksom, "it was so long ago, but it's all coming back to me now" och så sitter han vid ett badkar och minns henne när hon badade där bland bubblor och så slår han upp ögonen och det ligger bara några skrumpna rosenblad där. Super sad! Haha.

Meatloaf är het. Ingen tvekan! Socialstyrelsen rekommenderar väl one Meatloaf Aday?

Anonym sa...

Det är inte "Celine Dions gamla dänga" hon gjorde en cover av Pandoras Box som spelade in låten först.
Den skrevs för Meat Loaf redan 1983 av Jim Steinman (som för övrigt skrivit det mesta Meat Loaf gjort som varit något av värde). Tror att den spelades in också men gavs aldrig ut då.

Sedan kan man tycka att man kunde hittat på en ny story än att låta gubben irra omkring på slottet (har han inte hittat ut sedan man spelade in videon till "I would do anything for love"?)

Johanna sa...

Kära anonym,
även om låten rent krasst inte bör benämnas som "Celine Dions gamla dänga" tror jag att vi alla kan komma överens om att den av gemene man uppfattas som just en Celine Dion-låt då den i hennes version trots allt sålde platina (i USA) samt låg 2:a på Billboard-listan medans Pandoras Box-versionens enda merit i listplaceringar är en 55:e plats på engelska singel-listan.

Angående slottet så är det iallafall mindre irrande och mer fest i den här videon! Det är ju alltid något..