onsdag, september 19, 2007

Shania Twain: Don't be stupid

onsdag, september 19, 2007
Blir alltid så full i skratt när denna video visas på Vh1. Den dök upp någon gång när jag och Shaun satt framför tv:n och höll på att framkalla en grav ångestattack hos Shaun. Vid första anblick kan den tyckas vara en helt oskyldig lite dålig låt, men ju mer man funderar på det hela, desto hemskare framstår den. Speciellt när man då tvingas se videon till.

Låten är ju för det första tillhörande kategorin "modern country". "Modern country" är den typ av country som Jill Johnson gärna vill åka till Nashville för att spela in, och det tycker jag säger en hel del. Dessutom sjungs låten alltså av Shania Twain, som inte bara är irriterande beauty queen-vacker (på det där sättet som gör att folk tycker att det ju är fantastiskt att någon som är så vacker också är så duktig), utan också har en av musikvärldens jobbigaste röster. Lägg då till ett gäng jävligt hurtiga fioler och en text så tråkig att den får det lilla inlägget "relax, max" att verka sjukt fyndigt. Och sen liksom, videon. Shania stampar stelt som en äkta white girl på ett vattenfyllt golv och i bakgrunden: Riverdance. Aaaaaaarrrrgggh. Allt genom ett blått filter. Kan det bli värre? Ärligt talat, kan det verkligen bli värre? Den är ju liksom så raffinerad i sin uselhet, förklädd till en obetydlig radiohit men med största säkerhet utsänd av Hin Håle.

4 kommentarer:

Like A Bad Girl Should sa...

Men den är helt fruktansvärd och med videon till passerar den rakt in i den helvetiska kategorin. Jag menar.... riverdance?! I vatten. Och Shania ska vara sådär girl-next-door-putslustigt äppelkäck. Inser du vilket fruktansvärt ställe världen skulle vara om Jill Johnson blivit född i USA?

eff sa...

Ja, hemsk. Men oj vad pengar den spelat in.

Flyttade inte Twain till Schweiz (denna jämställdhetens bastion) eller nåt annat alpland för några år sen? Det känns lite speciellt eftersom hon är just så himla höbal i musiken. (Tror hon är från Kanada också, men jag vet inte varför jag får för mig det.)

Joey sa...

Det är tydligen inte nog med riverdance i vatten. Violinisterna är äckelsöta vuxenbarn med vattenkammad sidbena!

angelica sa...

och så går det i slowmo när hon sjunger och slänger med håret samtidigt..