måndag, januari 31, 2011

Kan själv!

måndag, januari 31, 2011
Drag jag hatar hos mig själv: att jag på jobbet jämt tycker att jag gör allt bättre själv när det kommer till planering och administration. Det leder till exempel till att jag sitter och jobbar med schemaläggning och planering inför nationella provet i två timmar - fast att det egentligen inte är mitt jobb. Men om jag låter den person som ska utföra jobbet göra det så blir det:
1) inte gjort i tillräckligt god tid,
2) inte rätt gjort,
vilket gör att allt måste göras om. Och då blir det ännu knappare med tiden. Alltså sitter jag där och pillar och planerar och härjar. Så blir det som det ska. Det är ju helt klart en ond cirkel, men va fan, jag kan ju lika gärna göra det från början som att komma in i ett senare skede och panikartat utöva damage control. Eller?


Själv är bäste dräng. Det vet Mr Darcy, och det vet jag.

Annan sjuk grej: min kollega ba "ja men du ska ju vara så duktig jämt", med ett tyst "hur tror du det får oss att framstå?" som underförstådd följdfråga. Som att det liksom är något fel med det? Typ att jag är någon sorts megastreber till duktig flicka som sliter ihjäl mig för att impa på rektorn/elever/kollegor/livet. Ba eh ursäkta att jag vill göra ett bra jobb och ha vettig och genomtänkt undervisning? Fattar att det får vissa kollegor att framstå i dålig dager, men ska jag liksom växla ner och ha sämre undervisning bara för att de inte orkar planera? Skullente tro det va.

3 kommentarer:

KarinH sa...

Du och jag behöver ses snart och prata om Austenfilmatiseringar. Jag har sett om allt, och det är ditt fel. (Förtjänst, snarare)

(haha captchan var wisessu, I lol'd)

Emma sa...

Jag blir glad och typ tårögd över att det finns lärare som vill och kan engagera sig i sina elever. Såg "Klass 9A" och blev så deppig av Johhny och hon naturläraren helt utan pondus.

Johanna sa...

Tack Emma, det var väldigt snällt sagt! Jag tror och hoppas att jag är en engagerad lärare, gudarna ska veta att viljan finns där. Även om jag såklart tidvis dras med den brett utspridda oduglighetskänsla som lätt drabbar en när man jobbar inom denna sektor.