onsdag, maj 27, 2009

Oh won't you come with me and walk this land?

onsdag, maj 27, 2009
Jag tänkte fylla på vår Moleskin City Notebook med lite adresser inför Berlintrippen och hittade i den vår resedagbok anno januari 2008. Den handlar mest om mat, men tydligen även om en fruktansvärd tant vi stötte ihop med på flyget. Jag hade helt förträngt henne, men när jag läste anteckningen så var det som om hon bufflade sig ner mellan oss i soffan och bara pöste på det där självgoda sättet som kulturtanter bara kan.


27/1 2008.
After some stressful preparations we found ourselves queing up at the gate in Skavsta. Because of the lack of room, there were certain difficulties separating the übermensch line from the plebian one. Old Swedish "kulturkärring" in stripey tights tried to cut the line but failed in doing so thanks to yours truly. She did however make a run for it once out on the tarmac and actually sped past everyone to get a row of seats all to herself (and huge jacket, huge backpack and, as it turned out, huge eyemask-wearing boyfriend). Ultimate beyotch.


Jag kommer verkligen ihåg hur den här kvinnan gick mig på nerverna. Det var något med de randiga tightsen och hennes örhängen av typen "ihopmonterad-av-supergulliga-lilla-X'tholo-och-hans-flinka-små-fingrar-för-blott-4-kronor-på-en-strand-i-Ghana-innan-jag-lägrade-hans-storebror-för-en-spottstyver" och hur hon verkligen kutade förbi alla för att kunna breda ut sig över tre säten med sina pinaler (som om flyget inte var fullbokat och som om det någonsin varit tillåtet att ockupera ett helt flygplanssäte med sin dunjacka och peruanskt vävda ryggsäck). Hon utstrålade en sådan tydlig air av att tycka sig vara förmer än alla människor hon någonsin stött på och man kände sig nästan lite äcklig i hennes närhet.

Men sedan hittade jag en anteckning om resans theme song och då blev jag på gott humör igen för den hade jag glömt bort att den ens existerade. Det är Tysklandsälsklingarna Boney M och deras rymddisco-cover på Gadda-da-vida. Här finns den på Spottan, men om man är sugen på lite röd helkroppstrikå och robotdans (när är man inte sugen på röd trikå och robotdans?) så kan man kolla in det här klippet istället:

3 kommentarer:

Victor sa...

Men alltsa, ar bilden helt distorted, eller var de sadar knarksmala hela bunten? Hjalp!

Och finaste, ha det maffigt med Ze Germans, dansa tills du inte kan sta upp och halsa alla bogar fran mig.

B sa...

Appropå Skavsta. Det som aldrig upphör att förvåna mig är hur folk som köpt snorbilliga flygbiljetter ändå försöker låtsas som om de köpt 1klass biljetter med vip-behandling, och bli griniga när de upptäcker att den lilla summa de spenderat på Ryan Air faktiskt bara ger dem exakt det de betalat för - transport.

Kaprate Kid sa...

Nej, det som aldrig upphör att förvåna med Skavsta är att hela flygplatsen försökr utstråla någon slags metropolitisk jetsetlivsstil. Som att det skulle vara något speciellt att resa boskapstransport till en flygplats långt ifrån dig. Och allt annat.

För övrigt så börjar den här bloggen komma igång och vara bra igen. Bra så, fortsätt.