tisdag, februari 13, 2007

Kasta om.

tisdag, februari 13, 2007
Du vet hur man ibland kastar om de första bokstäverna i två ord? Som Bel Hamim när hon råkade säga Jomas och Toan istället för Thomas och Johan för någon vecka sedan. Jag har de senaste dagarna konstant kastat om bokstäverna i ett bandnamn. Shauns min när jag gång på gång pratat om Chixie Dicks har naturligtvis varit helt obetalbar.

9 kommentarer:

Kalle sa...

http://dictionary.reference.com/browse/spoonerism

Eva-L sa...

Det där kommer bli en sån där grej som jag kommer att sitta och fnissa åt när jag är helt ensam på tunnelbanan så alla tror att jag är galen. (Eftersom vi bor vid samma t-banestation kan du vinka om du ser mig.)

Like A Bad Girl Should sa...

heheh....

Anonym sa...

Vad sägs om Sjelen Höholm då?
Eller Bo Kajser (en tysk som bodde i min trappuppgång förr, kasta om de bokstäverna så får du se).

Cathrin sa...

Det har redan blivit en sån där sak som jag fnissar åt i tid och otid.

Skitkul blogg, besöker den i hemlighet nästan varje dag.

Johanna sa...

Kalle: Om jaginte missminner mig så heter det väl just typ transposition på svenska. Men spoonerism låter ju onekligen bättre.

Eva-L: Förlåt! Jag är vanligtvis personen som sitter och garvar för mig själv på tunnelbanan, jag vet hur jobbigt det är. Om jag ser en översättare med temugg i högsta hugg som sitter och skrattar för sig själv så lovar jag att vinka!

Bobby: Alltså. Jag dör åt Ko Bajser. På riktigt så dör jag.

Cathrin: Hehe, jag gör också det! Speciellt om jag ser Chixie Dicks på tv. Tack så mycket, trevligt att du beslutat dig för att komma ut ur garderoben, så att säga!

Anonym sa...

Popcorn är ju en annan klassiker att vända på, och jag tycker att sotally tober är ett skitbra uttryck som säger mycket om saker och tings beskaffenhet...

Anonym sa...

min bästis emma i mellanstadiet hade föräldrar som hette Ullen och Rolle. (Ulrika och Roland men de kallades aldrig för någonting annat.) bara det till att börja med! det blev hela tiden fel: Rullen och Olle, Bullen och Rolle, Rollen och Ulle osv. mina föräldrar hade ju också specialnamn och jag minns när mitt kusinbarn entusiastiskt frågade: "ska vi hem till Kjelle och Kalle?". det har alltid varit en rätt kul könsförvirring kring mina päron.

Victor sa...

jag lyssnar på nattradion. någon har önskat mikael rickfors. jag tänker på oss.