måndag, februari 01, 2010

Elever i åttan skriver om Titanic.

måndag, februari 01, 2010
Lite allmänt om själva båten:
"Det var 2224 menniskor som dog. titanic var en sorlig båt som sjönk sakta."

Ja, alla stavfelen är original.

Ett referat av filmen:
"Det var en kvinna som hette kate winslet som var kär i en man som hette Leonardo Dicario. Dem var kära bara i båten. Dom hade romantik tills slutet när det hände när båten sjönk."

Ja, jag kanske är onda fröken. Det förändrar inte det faktum att lulz-faktorn är skyhög.

13 kommentarer:

André sa...

Lulz.

Tuss sa...

Men hjälp. Vill man inte bara ge upp hoppet?

Sara BE sa...

Åh, vad jag skrattade. Och sedan blev jag ledsen. Och sedan tänkte jag att "Titanic var en sorglig båt som sjönk sakta" var en ganska poetisk beskrivning.

Melinda sa...

Elev i trean på gymnasiet skriver essä på temat "så formas ett människoliv": "Vad är det som får en människa att knivskura en annan människa?
...

Peter sa...

Jag får kli över hela kroppen när ordet "dem" missbrukas.

Oscar sa...

Fröken Skräphög, hur står det till med tystnadsplikten?

Är det verkligen okej att publicera elevers (visserligen hysteriskt roliga) litterära misslyckande?

Skraphogen sa...

Oscar: Tvärt emot vad många tror så har inte lärare någon tystnadsplikt. Undantagsfallet när det gäller elevvårdsärenden. I SOU 2003:13 kan man till exempel läsa följande: "Under den tid som handlingarna därefter förvaras av skolans personal – dvs. normalt till dess att de lämnas tillbaka till
eleverna – utgör de således allmänna handlingar hos skolan."
Handlingarna är i det här fallet alltså uppsatser, prov, material som eleven lämnat till läraren.

Sedan kan man ju diskutera den moraliska aspekten. Och hallå, vaddå litterärt misslyckande?! Allting är relativt!

Oscar sa...

Jag är ju uppfostrad i tystnadspliktsland, så jag trodde att typ alla människorelaterande yrken där man sitter i en maktposition på ett eller annat sätt var berörda av sekretesslagen. Tji fick jag.

I varje fall så hade jag inte velat vara i den position man kan hamna i om författarna du citerat blev medvetna om att deras alster användes i humorsyfte. Det är ju inte direkt som att vi skrattar med dem.
Även om det är kul.

Skraphogen sa...

Oscar, du är nog inte ensam om att tro att tystnadsplikten gäller typ överallt. Jag trodde också det. Men det är ändå rätt intressant att man utgår från att lärare har tysdnadsplikt, när det i praktiken nästan är tvärt om. Vi har ju anmälningsplikt!

Nä, jag hade inte heller velat att någon garvade åt mina texter när jag gick i åttan. Sedan hade jag kanske i och för sig 1) läst igenom texten innan jag lämnade in den och 2) använt min lektionstid till att skriva, istället för att sms:a/sova/prata om fotboll och således inte behövt skriva ihop något i panik på 10 minuter. Och även om den aktuelle eleven kanske inte producerar några litterära mästerverk i vanliga fall, så är hen definitvt kapabel att bilda meningar på ett mer kompetent sätt än vad hen gjort här.

Pojkfröken sa...

Haha, de här tystnadspliktsinläggen från "Oscar" är ju lika oavsiktligt roliga som åttornas titanicreferat. Jag tror jag ska publicera dem på min blogg och se om jag blir stämd för förtal? Eller ärekränkning, det vore nåt!
Om åttorna skulle se det här inlägget tror jag de antagligen skulle tycka det var skitkul och gilla sin fröken even more.

Själv älskar jag inläggen, de är ju innovativa som fan! Hellre det än pretentiösa gymnasister/litttvetare termin 1 som skriver floskulösa ranelidtexter med ~ovanliga metaforer~ och ~stäppvargen~ som ledstjärnor. Då slutar man ofrånkomligen antingen i Oscars tystnadspliktland eller som Marcus Birro.

mikaela sa...

elev i sjuan: "bisonoxen är utrotnings hotad. bisonoxen pökar bakifrån"

badbomben sa...

Jag håller alltid på att dö i ett hysteriskt buahaha-anfall då jag besöker din blogg. Förutom båten som sjönk sakta så gillar jag cointus interruptus-inslaget "Dom hade romantik tills slutet när det hände när båten sjönk "
Det här och Prison Date-inlägget = älska! <3

annahita sa...

HAHAHAHA!!! åh. HAHAHHAHAHA!!!