torsdag, februari 18, 2010

Oh my DAYS.

torsdag, februari 18, 2010
Min fascination för panschisar och Facebook är en never ending love story. Jag har en farmor som vid 73 års ålder kan hantera mediet och alla dess applikationer på ypperligt sätt. Hon uppdaterar sin status, kommentar på andras, trycker "Like" och lägger upp bilder. Hon skickar inte 4 miljarder invites till applikationer som på något sätt är kopplade till djur, maffian eller Haiti. Halleluja, framtiden är här! Även äldre vågar sig ut på vöörld vajjd väbb och bara lever i harmoni med alla surdegshipsters och fjortisar! Hurra!

Sedan en dag loggar man in på Facebook, klickar sig in på farmors profil och får sin bild av teknoratipanschisarna helt fördärvad. Låt oss titta lite den syn som mötte mig på farmors wall:Okej. Nu ska vi göra som MC Hammer och break it down:

1. Tant hittar min farmor på Fejan. Tant friend requestar min farmor på Fejan. Tant hälsar farmor välkommen till Facebook, trots att en snabb blick på farmors wall gör det ganska tydligt att hon funnit på Facebook rätt länge. Tant antar alltså att eftersom hon inte hittat min farmor förrän nu, så måste min farmor precis ha reggat sitt konto. Kanske är Tant någon sorts superfilosof a la Skogen och Trädet och tänker att min farmors Facebookexistens inte kan erkännas förrän hon lagt till henne som vän. Vad vet jag?

2. Efter min farmors imponerande neutrala svar dyker Gubbe upp och undrar vad FB betyder? Ja. Vad kan det betyda? FittBöld? FettBula? FolkBäbis? Spänningen är olidlig. Vi kan redan nu konstatera att Gubbes slutledningsförmåga inte riktigt är på topp.

3. Nu dyker Tant upp igen och gör en vild chansning i tolkningen av den mystiska bokstavskombinationen. Kan den möjligen stå för ... Facebook??

4. Som en sann trooper rycker min stackars farmor in för att reda ut det hela. Jag förstår bara inte hur hon har detta tålamod? Jag hade typ *delete friend*, men så har jag temperamentet mer från mammas sida också kanske..

5. När man tror att konversationen inte kan bli dummare och att min farmor eventuellt borde få betalt för studievägledningen av dessa FB-mongos så dyker Gubbe upp igen. Han konstaterar snabbt att hans bristande slutledningsförmåga beror på att han har så svårt för förkortningar och fackuttryck sent på kvällen. Jaha! Jag som trodde att det berodde på att dina föräldrar var syskon. Dessutom är han så sällan "där". Där? Denna där? Ja du förstår Gubbe, han klarar inte tekniken så bra. Gubbe verkar nämligen ha fått för sig att Facebook är någon annanstans?

Okej, okej, i ärlighetens namn så kanske han bara skrev fel va? Han kanske menade "här". Här är ju där man är, och där är där man inte är. Och här är han ju, eftersom han skriver kommentaren, no? Hell no! Gubbe avslutar sina märkliga resonemang med att tacka för förklaringen; nu vet han vad han ger sig in på (möten med folk som använder förkortningar?) om han går med.

Once more with feeling: om han går med. Underförstått: I FACEBOOK! Inte konstigt att han inte fattar vad FB är en förkortning av när han inte ens fattar att den plattform via vilken han just nu i denna stund kommunicerar är Facebook!


Kan inte låta bli att tänka att det varit kul om Tant dykt upp och avslutat denna kommentarstråd med ytterligare ett "Välkommen till Facebook!", riktat till Gubbe denna gång. Exakt hur förvirrad hade Gubbe blivit då?

11 kommentarer:

Jenky sa...

Åh gud... för att ta till ett väl använt men för tillfället passande uttryck: jag dör. :D

Oscar sa...

Så. Otroligt. Kul!

Anders sa...

Helt sjukt kul! Dagens (eller oj ... nattens) garv! :D

Helena sa...

*skrattar så mycket att det nästan kommer lite kiss*

Sara BE sa...

Hahaha, du gjorde just min fredag!

Carin H sa...

Men haha. Man upphör aldrig att förvånas (inte bara över panschisar kanske ska tilläggas).

badbomben sa...

:D Dör en smula.

J sa...

Jag DÖR. jag skrattade så mycket nyss att jag missade slovakiens 3-2 mål. Tack.

Hanna sa...

Å det är så att man önskar att man kan radera sitt minne och läsa det här inlägget igen, bara för att få garva läppen åt sig en gång TILL åt panschisarna. Och jag älskar verkligen panschisar, de har ett sånt fantastiskt humorvärde utan att de vet om det.

yevonde sa...

hahaha!! fast jag är förundrad över att farmor, tant och gubbe har FB. Min mamma har precis slutat skrika åt mig i sms och lärt sig maila.. :D

nepply sa...

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaahahaaahahaha ROFL