lördag, april 11, 2009

Jag pratar lite om barndomsminnen men ville egentligen bara tuta i genustrumpeten apropå Gladys Knight.

lördag, april 11, 2009
Topp 10 Bond Themes på Vh1. På första platsen ligger såklart asgrymma Gladys Knight med sitt ultimate anthem License to Kill. Jag kommer ihåg att min barndomsbästis Nadja envist sjöng "got a wife and two kids, and you know I'm going straight for your car" när vi lyssnade på den. Vi var faktiskt ganska små, typ 8, och jag hade köpt en cd med det tveksamma namnet Hits II där den här låten återfanns. Den och Too much med Bros. Ja, det var inte bara två hits på skivan alltså men det är dom två låtarna jag kommer ihåg. Jag tror den kostade runt 60 kronor på en stormarknad i närheten av Olofström i Blekinge. Cd-spelare hemma var inte så vanligt då så jag fick vänta tills jag kom hem med att lyssna på skivan. Kommer ihåg att jag satt och tittade på omslaget och försökte utvärdera på förhand vilka som skulle vara de bästa låtarna. Jo! Simply Red var med på skivan också. If you don't know me by now, jag tyckte den var skitbra.

Men det jag skulle komma fram till var att Gladys Knights video till License to kill är så himla genustrumpet! Jag vet inte hur stora Bondlåtsvideokonnässörer ni är, men jag kan meddela att när det är en kille som sjunger Bondlåten så går videon ut på att han får leka James Bond och när det är en tjej som sjunger Bondlåten så går videon ut på, ja den kan gå ut på vad som helst, bara tjejen ser ut som en Bondbrud. Men Gladys, hon har på sig en Bondsmoking med fluga och spatserar iskallt omkring bland en massa hotta Bondbrudar och ba *glass-glassiiiigt*.

4 kommentarer:

Ida sa...

hahah... hade vi verkligen ingen cd spelare. heheh..

Johanna sa...

Girlfriend, ingen hade cd-spelare. Jag frekventerade vid den här tiden fyra (4) hushåll som hade cd-spelare: mormor/morfar, Anders & Birgitte, mamma/Mats och pappa/Marita. Sådan var världen cirka 1989!

johanna sa...

jag ägde också hits 11! på kassett! som jag sedan slarvade bort, men blev lycklig igen när jag hittade den på vinyl i nån crappy affär för flera år sedan. så here goes hela låtlistan:
kaoma - lambada
bros - too much
martika - toy soldiers
bobby brown - on our own
simply red - if you don't know me by now
gladys night - license to kill
tommy ekman - hänger utanför din dörr
holly johnson - americanos
tom petty - i won't back down
transvision vamp - baby i don't care
michael bolton - soul provider
magnus uggla - jag mår illa
gloria estefan - don't wanna lose you
liza minnelli - losing my mind
september when - mortal
jody watley - friends
new kids on the block - hangin' tough
orup - regn hos mig
london boys - london nights
alice cooper - poison

det är verkligen en hitkavalkad utan dess like! finns att avnjuta i mitt hem vilken förfest som helst.

Johanna sa...

Argh! Det är ju - bara - hits! Måste. Hitta. Skivan.