tisdag, oktober 07, 2008

Sold to the lady in the back!

tisdag, oktober 07, 2008
Jag ebayar friskt födelsdagspresenter till sambon. Nu har jag hittat något som skulle vara helt jävla sjukt asbra, och till ett mycket överkomligt pris. Tyvärr verkar även en del andra människor tycka samma sak, för med två dagar kvar på auktionen så har redan 4 budat. Det är inte bra, inte bra alls. Jag suger nämligen på att vinna auktioner om en massa andra jeppar gett sig fan på att vinna samma. All my cool är som bortblåst och jag vill klicka in mitt bud nununu och blir skitstressad. Kommer få peta Valium innan det är dags att vaka in skiten och bring this baby home. Ett annat problem är att auktionen avslutas när jag har seminarium, men det är väl det trådlösa nätverk är till för? *seriös student*

3 kommentarer:

px sa...

Ett råd från en numera nykter ebay-junkie. Buda aldrig i början på en auktion. Det trissar bara upp priset och bidrar till budkrig.
Det bästa är att vänta tills det bara är ett par minuter kvar av auktionen och då slå till med sitt bud. Då har dina konkurrenter inte alltid tid att hinna få mailet med "du har blivit överbudad" (kan man skriva så?).

Är det sent på natten eller motsvarande så kan man använda snip.pl för att buda åt en automagiskt nån sekund innan auktionen går ut. Sjukt bra tjänst och lätt värt de få pengar det kostar att köpa mer "snips".

Ring mig om något år då du vill ha råd om hur du tar dig ur ebay-träsket. :)

Anonym sa...

Jag säger tvärt emot ovanstående. Jag har nämligen prövat det där vakandet och snipandet i sista sekund, och jag har knappt vunnit något på det. Istället får man ordentligt bestämma sig för vilket pris man är beredd att ge, saltat och klart, och sedan lägga det.
Antingen blir man överbudad av någon som tycker prylen är mer värd än vad man själv tycker, eller så vinner man. En auktion handlar nämligen till syvende och sidst om hur mycket man vill ge för objektet. Inte hur snabbt man gör det.

Ta det från en veteran...

/Urologen

Johanna sa...

Jag tackar både två för visat engagemang och värdefulla tips! Idag med en och en halv timme kvar av auktionen hade föremålet ifråga gått från 10 dolares till 42 (!!!) och då sa jag hej och tack och nöjde mig med en annan finfin present för det överkomliga priset 10 USD plus 3,50 i frakt.