måndag, juni 09, 2008

Män, kvinnor och deras avföring.

måndag, juni 09, 2008
Liza berättade för mig att hon gått förbi en kvinna som satt och sket utanför Göta Lejon här om natten. Det var både ganska äckligt och ganska roligt. Det går ju inte att förneka att det är roligt när folk bajsar på öppen gata. Och det är ju roligt för att det naturligtvis är helt absolut tabu att bajsa lite sådär i allmänhet, och att bajsa offentligt i synnerhet. Med den generella regeln i åtanke är det kanske inte så konstigt att den bajsande kvinnan utanför Göta Lejon blir till en anekdot som jag med största sannolikhet kommer återberätta för andra. Hon är liksom en tjej som gör nummer två i offentlig miljö. Det är tabu på tabu på tabu.

För det slog mig också att jag för några veckor sedan beskådade en man som helt resolut spankulerade fram till perrongkanten vid Mariatorget och började kissa ner på spåret. Det är inte något jag berättat för någon. Det kommer aldrig bli en rolig anekdot. Helt enkelt för att det hela inte direkt omges av några större tabun. Jag avskyr hela grejen med snubbar som tycker att det är deras fulla rätt att kissa precis var som helst så fort andan faller på av väldigt många anledningar. Jag hatar att offentliga miljöer jag måste röra mig i kan vara nerpissade och lukta därefter för att någon inte orkade leta reda på en toalett eller pissoar. Jag hatar att jag måste vika undan med blicken för att slippa se främmande kukar nonchalant framhalade, eftersom det innebär att den aktuella kuken har företräde i det offentliga rummet and I will not play second violin till nåns jävla könsorgan liksom. Jag hatar såklart också att det är mer okej för män att kissa på öppen gata än vad det är för kvinnor. Inte ens på festival kan en tjej sitta och kissa vid ett stängsel mitt på ljusa dagen utan att det blir en mindre sensation hos förbipasserande. Jag hatar med andra ord att tjejer förväntas kontrollera sin blåsa i ur och skur, medans killar inte riktigt lyder under samma sociala regler. Inte ens i avföringshänsyn är vi jämställda.

10 kommentarer:

Szofia sa...

Fan så bra sagt! "I will not play second violin till nåns jävla könsorgan", definitivt ett av årets bästa citat.

Marre sa...

MAO är det dax att kryssa in Leila K vid nästa riksdagsval. Word on the street är att hon febrilt kämpar för ett jämställt offentligt urinerande.

eff i exil sa...

När jag var i Estocolmo härom helgen satt det två tjejer i trappan ned till kajen vid slussen och strilade. Man kan ju säga att hon som satt nedströms den andra fick jävligt bråttom där efter ett tag.

Annars var det typ ett av de större intrycken av just denna vår hufwudstad. Det luktar kiss. Nästan överallt. Fantastiskt otrevligt.

MAX sa...

Alltså jag håller helt klart med om att män halar ut fålen alldeles för lättvindligt. Sist var bara för några dagar sedan, en fabbro av modell gråhårig 60+ hade resolut stannat sin lilla bil vid vägkanten och stod och blaskade, bara metrar ifrån simhallar, matvarubutiker och hyreshus. Jag menar, om det är ute i ödemarken på en motorväg någonstans mitt emellan knäckebröhult och Strömlösa, ja då kan det väl vara mer nödvändigt, men här, mitt i civilisationen, pissa i vägrenen i ett bostadsområde? What the fuck?

MAX sa...

Och Eff, jag kliver av och på bussar vid slussen varje dag, urinlukten är så ingrodd i betongpelarna där att all vanilj i hela världen skulle inte göra någon skillnad. Jag föreslår blygsamt en öppen strömkälla i omgivningarna, så att man får sig en liten men smärtsam stöt i organet vid själva utförandet. Något annat tror jag inte hjälper.
Bara smärta.

Lyxunge sa...

Han som kissade på spåret ville nog dö... träffar man den där strömkabeln med strålen är man zappad. Kanske.

Johanna sa...

Eff: Vilken amatör!

Max: Jo men visst, klart man får kissa i det fria när det kniper. Men liksom mitt inne i stan? Där det finns en miljon offentliga toaletter/caféer osv. Verkligen what the fuck! Och du har ju också rätt om Slussen. Jag kan till och med tycka at Slussen luktar mindre kiss än när jag var liten, då fick man ju hålla andan när tunnelbanedörrarna öppnades..

Lyxunge: Är det så? Jag trodde det var en myt! Måste googla.

Sulla sa...

Det är därför man röker. Tappa luktsinnet = mkt praktiskt.

eff i exil sa...

Det är en myt. Mythbusters testade. Strålen är inte en jämn och sammanhängande sådan om man inte har själva utloppet mindre än en decimeter från den strömförande skenan.

MAX sa...

Nej ok Eff, jag såg också det avsnittet, men jag skulle iallafall inte testa att pinka på något strömförande.

Och dessutom, någonstans på nätet figurerar det en bild på ett mycket illa åtgånget organ som sägs härröra från just ett dylikt misstag.

Men på slussen måste vi hitta på något annat, något som tar skruv. Någon sorts kemikalie kanske, som reagerar med urin och skapar en giftig gas?