onsdag, juni 04, 2008

Men orka!

onsdag, juni 04, 2008
Jag hatar vuxna män som skaffar motorcykel efter 35-årsåldern och bränner runt på den som om dom var 15-åriga snorvalpar som ska stajla för brudarna utanför korvmojen. Alltså icke-knuttar i hyreshus som bara vill verka lite coola och ensamvargiga och lite farliga, I hate you so much right now!

Man sitter på ballen och läser sista sidorna i Den som vässar vargars tänder med kräket i halsen och så helt plötsligt ekar ett VROOOM VROOOM i min sköna gröna förortsidyll. Då har liksom mc-grannen bestämt sig för att ta sig en tur på sin motorcykel. Fair enough. Men kan någon förklara varför han sätter igång motorn tio minuter innan han tillslut bränner iväg? Jag iakttog den jäveln och han ba VROOM VROOM bränner på lite, sedan plockar han sakta fram hjälmen allt medan motorn puttrar i högan sky och så rättar han till jackan och då har det tagit sån tid att motorn puttrar lite lägre. Då bränner han på med ett jävla VROOM VROOM igen så helvetesputtrandet sätter igång ytterligare en gång och jag tänker att nu får han väl sätta på sig den där förbannade störtkrukan och dra, men inte då, först ska jackärmarna förslutas och något stoppas ner i en ficka. Motorn puttrar lägre. VROOM VROOM. Motorn puttrar ashögt igen. Sakta på med hjälmen. Kolla mobilen. Efter typ 10 minuters dödsputtrande och VROOM VROOM:ande så åker han tillslut iväg. Min högst retoriska fråga är ju: kan han inte bara klä på sig och kolla mobilen innan han sätter igång den där motorn? En motorcykel låter ju så sjukt mycket och han står ju i princip tio meter från sitt eget bostadshus. Lite hänsyn people! Men det är ju just det. Vuxna män som kommer på att dom verkligen behöver en motorcykel helt plötsligt en dag när dom vaknar upp och upptäcker att dom är medelålders medelsvenssons och inte rockstjärnor i LA förstår sig inte på det begreppet. För dessa människor är brännandet och puttrandet någon sorts pulverersättning för allt det de skulle vilja vara.

Kul bara att jag i hela processen känner mig som korvmojstanten som blänger surt mellan senap - och ketchupjuver på fjortiskillarnas tappra försök att impa på en ointresserad omvärld.

4 kommentarer:

Anonym sa...

På mitt jobb akuten har vi ett annat namn för motorcyklister. Organdonatorer.

Sulla sa...

Jag TROR att det kan finnas en teknisk anledning till det, typ att motorn kan behöva värmas upp lite innan man åker (speciellt om det är en HD). Frågan man dock kan ställa sig är om NÅGOT ALLS egentligen behöver värmas upp en dag som denna? Det borde ju räcka med att ställa fram den i solen i några minuter.

Sulla sa...

Fast å andra sidan är ju inte Harley Davidson anno 2008 synonymt med kvalitet och användarvänlighet, så...
Exempel: En vän till mig beskrev HD's bromsar som att "det funkar bättre att kasta ut ett ankare än att använda bromsen."

MAX sa...

Ja du den där boken är förbannat ryslig. Riktig spyvarning i slutet, fan va bra den är. Hon är.